Miben segíthetünk?

Új munkagép, egy hókotró áll a város szolgálatába

Új munkagép, egy hókotró áll a város szolgálatába
2023. szeptember 21.

Új munkagéppel bővül hamarosan a Városgazda Kft. gépállománya: az Önkormányzat egy hó- és síkosságmentesítő jármű beszerzésére adott megbízást. Az erről szóló előterjesztést a szerdai ülésén fogadta el a Képviselő-testület.

A Városgazda Kft. eddig egy olyan gépet használt erre a célra, melyet télen alakítanak át a hó- és síkosságmentesítési feladatok ellátására. Ezt a járművet emellett rendszeresen egész évben használják más típusú munkákra is, ugyanakkor a gépre a téli időszakban is szükség lenne. A téli feladatok biztonságos elvégzése, valamint a korszerűsítés érdekében így hosszútávon mindenképpen szükségessé vált egy célgép beszerzése.

A Városgazda Kft. megalapítása előtt külsős cégek és az Önkormányzat saját állománya (a Városgondnokság) végezte a hó- és síkosságmentesítést. A kiszervezett formában ellátott feladatok költsége 2017 és 2020 közötti három év alatt, mintegy 80 millió forintot jelentett, emellett a Városgondnokság állományának munkája is további költséget rótt településünkre. A Városgazda Kft. 2020 és 2023 között, szintén három év alatt ugyanezeket a feladatokat – a korábbi költség tizedéért - csaknem 8 millió forintért végezte el.

A két költség közötti különbség mintegy 72 millió forintos megtakarítást jelent az Önkormányzat számára, ami elegendő forrás egy saját jármű vásárlására. A megvalósuláshoz az Önkormányzat ezen megtakarításból 15 millió forint visszatérítendő kölcsönt nyújt a Városgazda Kft.-nek. A választott Mercedes Unimog U400 típusú hó- és síkosságmentesítési célgép ára megközelítőleg 25 millió forint lesz majd. A saját eszköz beszerzésével egy szükséges, gazdaságos, és hatékony lépést valósít meg az Önkormányzat.

„A TEVÖ a kezdetektől azt szorgalmazza, hogy városunk minél önfenntartóbbá váljon. Ennek egyik alappillére a Városgazda Kft. fejlesztése, amely kapcsán már számos lépést tettünk. Az újabb lépcsőfokot a most beszerzett gép jelenti. Ahogy az előterjesztésből is kiderül, az előző érában több tízmillió forintot fizetett ki a város lényegesen kevesebb munkáért. A korábbi ciklusokban azokat a feladatokat, amelyeket most városgazdák látnak el rendszeresen, külsős cégek végezték eseti jelleggel. Mi az önfenntartás útján haladunk tovább, hiszen ez szolgálja leginkább Pilisvörösvár érdekét, fejlődését” – mondta Varga Péter képviselő, műszaki tanácsnok.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []