Miben segíthetünk?

Újabb ingatlannal bővülhet a leendő kulturális és sportközpont területe

Újabb ingatlannal bővülhet a leendő kulturális és sportközpont területe
2023. október 2.

Ingatlant vásárolt az Önkormányzat Pilisvörösvár északi övezetében, a Báthory utcával szemközti részen. Az erről szóló szerződést a Képviselő-testület döntése alapján, a napokban írta alá az önkormányzat és a telek tulajdonosa. A város célja, hogy itt minél nagyobb egybefüggő területtel rendelkezzen és a későbbiekben egy közösségi célokat szolgáló kulturális és sportközpontot létesíthessen a vörösváriak számára.


Ezt a célt még egy 2003-ban hozott önkormányzati rendelet írja elő, mely elővásárlási jog bejegyzéséről is határoz az ingatlanokra. A meglévő önkormányzati területnagyság ezen a részen az elmúlt érákban stagnált, az előző években viszont számos telekcserével és vásárlással sikerült nagyobb összefüggő területeket kialakítani. Lehrer Anita, a témáért felelős képviselő felvette a kapcsolatot az érintett tulajdonosokkal, akik közül már többekkel megegyezés született. A mostani vétel során 1.349 négyzetméter nagyságú terület került a város tulajdonába, mely két nagyobb összefüggő már önkormányzati tulajdonú ingatlan között helyezkedik el, így vétele különösen előnyös a Pilisvörösvárnak. Az eddig megvásárolt terület nagysága 83.993 m2, a teljes terület pedig 269.008 m2, mely későbbiekben sport és rekreációs célokat szolgálhat Pilisvörösvár lakói számára.


A telekvásárlások tették lehetővé az uszoda építését is ezen a részen, melynek megvalósításért a városvezetés és Bruckner Katalin önkormányzati tanácsadó lobbizott számos alkalommal - tárgyalások szervezésével, tájékoztatást kérő levelek írásával.
A 2021. februárjában megkezdett állami beruházás hosszabb időre megtorpant, de bízunk abban, hogy a munka hamarosan folytatódik és a pilisvörösváriak mihamarabb birtokba vehetik az uszodát.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []