Miben segíthetünk?

Jól halad a görpálya építése a Szabadság-Dugonics utca találkozásánál

Jól halad a görpálya építése a Szabadság-Dugonics utca találkozásánál
2023. október 9.

Jól halad a görpálya építése a Szabadság-Dugonics utca találkozásánál. A munkálatok szeptember végén kezdődtek a tereprendezéssel. Mostanra pedig befejeződtek a durva földmunkák is, tehát a vízelvezetés és a pálya vonalának a kialakítása, és az ágyazat készítése. A következő fázis a betonozás előkészítése: a zsaluzás és a vasszerelés lesz.
Mint ahogy arról korábban hírt adtunk egy nyertes pályázatnak köszönhetően egy görparkkal lesz gazdagabb Pilisvörösvár. A görpark építésével a sportolási lehetőségek további bővítését tűzte ki célul a városvezetés, mivel a településen sok a fiatal, így számukra helyben szeretnének még több lehetőséget biztosítani.
A pályázatot az Aktív Magyarország Program részeként futó Országos Görpark Program 2023 írta ki. A pálya építésére a maximálisan elnyerhető 40 millió forintos összeget ítélték meg Pilisvörösvárnak. A beruházás 48,19 százalékát finanszírozza a támogató, a fennmaradó összeget pedig a város teszi hozzá.
A létesítmény Szabadság-Dugonics utca találkozásánál, a tavaly átadott pumptrack pálya szomszédságában kap helyet, a pályarendszert 400 négyzetméteren alakítják majd ki, a használata pedig ingyenes lesz. A pályán rámpák, lépcsők, korlátok, hullámos felületek kínálnak majd izgalmas terepet a görkorisoknak és a gördeszkásoknak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []