Miben segíthetünk?

Folytatódnak az útépítések a városban

Folytatódnak az útépítések a városban
2023. október 24.

Három utcában folytatódnak az útépítési munkálatok a városban: a Madarász Viktor utca 760 méteren, a Réthy utca 160 méteren, a Freiäcker utca pedig 160 méteren kap szilárd útburkolatot. Az idén kezdődő, 10 utcát érintő útépítésekkel párhuzamosan a műszaki osztály már tavasszal felvette a kapcsolatot a tervezővel, hogy a közbeszerzésben szükséges műszaki dokumentációt frissítse, így a fennmaradó szakaszokra elkészültek a szükséges tervek és a költségvetési kiírás is, hogy a fenti területek is megújulhassanak a második, vagyis a mostani ütemben.

Az aszfaltos út mentén a terv szerint csapadékvízelvezető rendszert, vagyis szikkasztóárkokat, surrantókat és átereszeket is kialakítanak. A beruházást részben a fejlesztési tartalék keretből, részben általános tartalékból valósítja meg a város.

A közbeszerzés múlt szerdán, rendkívüli Képviselő-testületi ülésen kapott zöld utat, ezzel a város egy lépéssel közelebb került a megvalósításhoz.

Mint ismert, tavasszal összesen tíz helyszínen, 2300 méter hosszban épült szilárd burkolat, illetve újultak meg útszakaszok. Az érintett területek a következők voltak: Csendbiztos utca lakóövezeti része, a Gólya és Seregély utca, a Mindszenthy József utca, az Ohmüllner Márton utca, a Béke utca fennmaradó része, a Freiäcker utca és a Réthy utca Béke utcáig terjedő szakasza, valamint két külterületi utca, az Úrőrház és a Barackos utca.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []