Miben segíthetünk?

Megújult a Búcsú tér

Megújult a Búcsú tér
2023. október 26.

Átalakult a Búcsú tér

Befejeződött a Búcsú téri beruházás, vagyis a rendelőintézet mögötti terület közösségi parkká alakítása. A kivitelező múlt héten hagyta el a helyszínt, ezzel együtt a területzárás is véget ért.

A beruházás július elején rajtolt, a nagy munkagépek már az első héten megérkeztek a helyszínre. 33 férőhelyes parkoló, illetve sétány-, öntözőrendszer-, és lépcső kialakítása, közműkiépítés, árkok kialakítása, valamint helyreállítása, kertészeti munkálatok, beleértve a növényültetéseket is – mindez teljesült idén. A fejlesztéssel összefüggésben egy állandó, akadálymentesített mosdót is kapott a helyszín.

A nagyszabású projekt rögös utat járt be: 2021 végén érkezett az örömteli hír, hogy a városvezetés által megálmodott fejlesztésre az Emberi Erőforrások Minisztériuma 235 millió forintot biztosít Pilisvörösvárnak a térség országgyűlési képviselője, dr. Vitályos Eszter közbenjárására. Tavaly év elején már javában zajlottak a közbeszerzés kiírásának előkészületei, a kivitelezés tavasszal indult volna, ám ekkor egy váratlan történés átírta a terveket: a Sberbank csődje miatt a város nem fért hozzá pénzvagyonához, beleértve a Búcsú tér átalakítására szánt százmilliókhoz sem. Amint városunk tavaly év végén visszakapta az összeget, ismét megnyílt a lehetőség a beruházás megvalósítása előtt, az események felgyorsultak, és végül sikerült megvalósítani az idénre kitűzött terveket: rendezett környezetet, sétányt, parkolókat. A végső cél egy korunk igényeit kielégítő, modern és nívós közösségi tér kialakítása mind a fiatalok, mind pedig az idősek számára.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []