Miben segíthetünk?

Elkezdődik a járdaépítés a Báthory utcában

Elkezdődik a járdaépítés a  Báthory utcában
2024. június 19.

Elkészült az Aulich Lajos utcai járda Görgey és a Klapka utca közötti szakasza. A munka műszaki átadása is megtörtént szerdán, így a közlekedők mától már használatba is vehetik a járdaszakaszt.

Ezzel egyidőben a Báthory utcai járda felújítása is elkezdődik a Csobánkai és a Báthory utca 26/b között. Az építést június 20-án kezdi a kivitelező és várhatóan másfél-két hétig tart majd.

Kérjük mindenki óvatosan közlekedjen a területen, mivel szakaszon a járókelők az úttesten tudnak majd közlekedni.
Köszönjük megértésüket és türelmüket!

Az idei járdaépítés, felújítás program keretében szerdán elkezdődtek a kivitelezési munkák a városban. 

Első lépésként a Kápolna utca végét  a Szabadságliget vasúti megállóhellyel összekötő járda munkaterület átadása történt meg. Itt még csak az előkészítő munkák indulnak. A MÁV-val való egyeztetés alapján kezdődik majd a kivitelezés, ami a jelenlegi kitaposott átjáróösvény szükség szerinti lezárásával fog járni.

A Tavasz utca Csokonai és Kisfaludy utca közötti szakaszán a járda felújítása kezdődik május 16-án csütörtökön. Itt a járda lezárásra kerül teljes hosszában várhatóan egy hétig.

A projektben megvalósuló további építések a ütemezése a következők szerint várható: 

Aulich Lajos utcában épül meg az új járda teljes hosszában a nyugati oldalon, ideiglenes forgalomkorlátozás mellett.
Vágóhíd köz Fő út felőli szakasza, ahol új vízelvezetés és burkolt felület épül. Itt is várható majd forgalomkorlátozás.
Báthory utcában a  Csobánkai és a Báthory utca. 26/b. közötti szakaszon a járda felújítása, építése valósul meg. Itt is várható majd ideiglenes forgalomkorlátozás.

A munkák üteméről és a várható korlátozásokról folyamatosan tájékoztatjuk majd a lakosságot.

Mint arról korábban már beszámoltunk a Képviselő-testület 2024. március 14-i  ülésén döntött arról, hogy beszerzési eljárást indít a Kápolna utcáról a Szabadságliget vasúti megállóhoz vezető gyalogút megvalósítása, a Tavasz utca Csokonai  és Kisfaludy utca közötti járdaszakasz, az Aulich utca járda, Báthory utca Csobánkai utca és József Attila utca közötti szakasz megépítése valamint a Vágóhíd köz vízelvezetésének kiépítése ügyében.

A beruházások összértéke bruttó 78.000.000 Ft, melyet az önkormányzat a 2024 évi költségvetése biztosít.

A Kápolna utca végétől a Szabadságliget vasúti megállóig terjedő szakaszon régóta lakossági igény egy biztonságos, gyalogos közlekedésre is alkalmas gyalogút kialakíta a meglévő szűk, kitaposott ösvény nyomvonalában.

A térkővel burkolt 340 méter hosszú gyalogútra készült terv egy méter szélességben, a gépjárművel terhelt első szakaszon megerősített útalappal. A vasúti megálló felé, ahol meredekebb a terep, korlátot és vízelvezetés kialakítására is készült terv.

A Tavasz utca Szent Erzsébet utca és a Kisfaludy utca közötti szakasza nagy gyalogosforgalmat bonyolít le, melynek a Csokonai utcáig terjedő része a Szent Erzsébet utca irányából, végig térkővel burkolt, azonban a Kisfaludy utca irányába egy régi aszfaltos burkolat a fedés, amely töredezett foltokba gödrös. A körzet képviselőjéhez több bejelentés érkezett a balesetveszélyes szakasszal kapcsolatban és történt is egy sajnálatos baleset.

Az Aulich utca köti össze a Szentiváni hegyen a Görgey utcát a Klapka utcával. A Görgey utca teljes hosszán már megépült a járda, azonban a többi utcában járdaépítés még nem történt. Az Aulich utca is fontos gyűjtő utca, ezért indokolt itt is a járda építése.

Báthory utca járda a Csobánkai utca és Báthory u. 26/B. közötti szakaszán lévő gyalogosjárda felújítására és ahol szükséges, ott új járdaszakasz építésére is sor kerül, meglévő anyagok felhasználásával, anyagpótlással és az út és a járda közötti valamint az út közötti kiemelt szegélykövezéssel.

A Vágóhíd köz vízelvezetésének problémája folyamatos, leginkább a nagy esőzések esetén állandóan lemosódik az utca eleje, ezért indokolt ennek kiépítése.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []