Miben segíthetünk?

Parkolóhelyeket alakítanak ki a Dózsa György utcában

Parkolóhelyeket alakítanak ki a Dózsa György utcában
2021. június 15.
A munkálatok szerdán kezdődnek. A cél, hogy a gyalogosok, a babakocsit használók, a kerekesszékkel közlekedők, az autósok és az utcában élők is zavartalanul tudjanak közlekedni.

 

A Dózsa György utca közlekedés szempontjából „élhetőbbé tételét” célzó munkálatok kezdődnek szerdán, azaz június 16-án, aminek eredményeként:

  • 31 férőhelyes parkolósávot festenek fel a Dózsa György utca páratlan, vagyis a Bányatelep felé vezető oldalán,
  • kialakítanak egy 5-7 férőhelyes parkolót az Iskola köz – Dózsa György utca sarkán.

A munka három szakaszban zajlik majd: elsőként a városgazdák elvégzik az előkészítési feladatokat, vagyis kivágják és kiemelik az utcában lévő tuskókat és javítják azok helyét. A második szakaszban egy külső partner felfesti a fent említett parkolósávot, végül pedig – a munkálatok harmadik fázisaként – elkészül az ugyancsak korábban említett 5-7 férőhelyes parkoló. Utóbbival kapcsolatos előkészítő munkálatokat szintén a Városgazda Kft. emberei végzik el.

Dr. Fetter Gábor az érintett, azaz a 4. számú választókörzet képviselője ennek kapcsán egyebek mellett arról beszélt, hogy a szóban forgó terület problémásnak tekinthető a nagy forgalom, illetve a nagy számban utcán parkoló autók miatt. Sok megkeresést kapott ezzel összefüggésben az ott lakóktól.  Mint mondta, olyan megoldást igyekeztek találni, amely mindenkinek megfelelő.

A képviselő azt kéri az autósoktól, hogy miután a parkolósáv elkészült, ügyeljenek arra, hogy a jármű ne lógjon túl a felfestésen se az úttest, se a járda irányába, hiszen a cél, hogy a gyalogosok, a babakocsit használók, a kerekesszékkel vagy kocsival közlekedők, valamint az utcában élők is zavartalanul közlekedhessenek, biztonságosan elférjenek. „Köszönjük megértésüket, higgyék el, azért hoztuk meg ezt a döntést, hogy az utca élhetőbbé és biztonságosabbá váljon” – fűzte hozzá. A szabályok betartását egyébként a közterület-felügyelők fogják ellenőrizni.

A munkálatokkal kapcsolatos fontosabb fejleményekről tájékoztatni fogjuk a pilisvörösváriakat.

 

Kapcsolódó videó
Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []