Miben segíthetünk?

Viszlát földút, megkezdődött a Szent Imre utca aszfaltozása

Viszlát földút, megkezdődött a Szent Imre utca aszfaltozása
2021. október 14.

Munkagépek érkeztek a napokban ismét a Szent Imre utcába, ám ezúttal azért, megkezdjék a terület aszfaltozását. Jelenleg az alap kiegyenlítését végzi a Strabag Zrt., a finisher 5 centiméter mart aszfaltot terít le, erre kerül további több mint 10 centiméter aszfalt, amit két körben helyeznek az útra: elsőként a durvább, vagyis szemcsésebb kötőréteget, másodjára pedig a kopóréteget. 

Maga a beruházás szeptember 27-én indult, a munkálatok a vízelvezetési rendszer építésével kezdődtek, mi jelenleg is zajlik. 

Bár az idei évben a járdaépítéseké a főszerep a városban, a fokozott terhelés és a lakossági jelzések miatt a városvezetés úgy döntött, hogy felújítja a Szent Imre utcát az Ipartelep és az Erkel Ferenc utca között teljes hosszában. Ennek oka, hogy a terület jelentős lakossági és gazdasági célú forgalmat bonyolít, így a nagy igénybevétel következtében a zúzottköves útburkolata folyamatosan javításra szorul.

A most megvalósuló beruházás költsége 57, 841 millió forint, amelynek finanszírozásához az Önkormányzat mellett a környéken telephellyel rendelkező cégek is jelentős mértékben hozzájárulnak.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []