Miben segíthetünk?

Átadták a Templom téri iskola új vizesblokkjait

Átadták a Templom téri iskola új vizesblokkjait
2021. október 15.

Átadták a Templom téri iskola új vizesblokkjait

Átadták a Pilisvörösvári Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskola négy felújított vizesblokkját pénteken. Kicserélték a régi víz-, eternit csatorna- és villanyvezetéket, illetve új csempét és szanitereket kaptak az érintett helyiségek, és végre meleg víz is folyik a csapokból. 

Az eseményen részt a város vezetése, az intézmény, illetve a tankerület képviselői és többen azok közül a vállalkozók közül, akiknek köszönhetően ez a beruházás megvalósulhatott: Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester, Fetter Gábor, az érintett körzet képviselője, az Érdi Tankerületi Központ igazgatója, Rigó Katalin, Kelemenné Papp Annamária gazdasági vezető és Heider László vagyongazdálkodási referens. Rajtuk kívül jelen volt még Simon Zoltán, az iskola igazgatója és helyettesei, Karádi Ildikó és Richolmné Orbán Tímea, illetve az IDEAL-COMFORT Kft. ügyvezetője, Merk József, Dely-Steindl Barnabás építész, Varga Péter műszaki tanácsnok  – egyúttal a Linovill Kft. ügyvezetője  –, és Szauter Gábor, a Városgazda Kft. ügyvezetője. 

A felújítás júniusban kezdődött el, az volt a cél, hogy a mosdókat a szeptemberi iskolakezdésre átadják, ám munkálatok közben nem várt műszaki problémák merültek fel, emiatt kitolódott a kivitelezés befejezése.

Bár nem az önkormányzat üzemelteti az épületet, tulajdonosként a városvezetés úgy gondolta – különös tekintettek arra, hogy javarészt vörösvári gyerekek járnak az intézménybe –, hogy mielőbb szükséges lépéseket tenni az ügyben. Dr. Fetter Ádám polgármester, Strack Bernadett alpolgármester és dr. Fetter Gábor képviselő vette kezébe a szervezést, amelynek eredményeképpen – elsősorban helyi vállalkozóknak köszönhetően – újulhattak meg az intézmény bal szárnyában található mosdók. Van olyan cég, amelyik anyagi támogatást nyújtott, mások a szükséges anyagok, eszközök biztosításával, vagy éppen szakembereik bevonásával segítettek. Róluk a későbbiekben részletesen beszámolunk. A munkálatokból kivette a részét a Városgazda Kft. is.

A fenti négy vizesblokk tehát elkészült, de itt még nincs vége: a tervek szerint a következő két évben az épület másik két szárnyában is felújítják a mosdókat, vagyis minden évben egy-egy blokkot.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []