Miben segíthetünk?

Átalakulóban a rendelőintézet alagsora - fotókkal

Átalakulóban a rendelőintézet alagsora - fotókkal
2021. november 17.

Jól haladnak a munkálatok a Pilisvörösvári Szakrendelőben, ahol új – harmadik – háziorvosi rendelőt és hozzá kapcsolódó helyiségeket alakítanak ki. A kivitelező szeptember közepén vette át a területet, és a tervek szerint még ebben az évben be is fejezi a felújítást.

A munka a sterilizáló és a szerverszoba „költöztetésével” kezdődött. A régi helyiségek falait, burkolatát elbontották, majd kialakították az újakat. A harmadik, udvarra néző rendelőhöz kapcsolódóan nővérszoba és saját vizesblokk, illetve a pácienseknek egy betegváró épül, amelyet a földszintről közvetlenül lépcsőn, illetve akadálymentesen lift segítségével is meg tudnak majd közelíteni. 

A felújítás részeként új női és férfi személyzeti öltözőt alakítanak ki, mindegyiket saját zuhanyzós fürdővel és külön WC helyiségekkel, illetve egy közös ebédlőt is minikonyhával. A takarítószemélyzet is saját öltözőt és mellékhelyiséget kap.

Olyan terek kialakítása zajlik továbbá, amelyek alkalmasak anyagmozgatásra, raktározásra, távolabb azoktól a helyiségektől, amelyeket a páciensek használnak.

Mindezeken felül kicserélik a teljes vízvezeték- és elektromos vezeték rendszert, és új lámpákat is felszerelnek. A beruházásban érintett csaknem 200 négyzetméteres terület új padló- és falburkolatot kap, vakoláson, festésen esik át, és új beltéri ajtókat szerelnek fel. Az építésről készült fotókat megtekintheti az alábbi galériára kattintva.

Ahogy arról beszámoltunk, Fetter Ádám polgármester idén év elején fordult írásos kérelemmel az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárához, Dr. Horváth Ildikóhoz, amelyben kifejtette, hogy a pilisvörösvári alapellátásban hatalmas problémát jelent a háziorvosi rendelők szűkös kapacitása, vagyis, hogy öt háziorvos két helyiségen osztozik, és a rendelési idők egymásba ütköznek. Azt kérte a minisztériumtól, hogy segítsenek egy harmadik rendelő kialakításának finanszírozásában, tekintettel arra, hogy az alagsorban rendelkezésre állnak a helyiségek, csak a szükséges anyagi forrás hiányzik. A jó hír áprilisban meg is érkezett, a válaszban az állt, hogy Pilisvörösvár megkapja a támogatást, összesen 54 millió 200 ezer forintot.

A ciklus kezdete óta a tervek között szerepel a Rendelőintézet mögötti Búcsú tér rendezése is, a Pilisvörösvár központjában található, jelenleg funkció nélküli placcot ugyanis értékes közösségi területté szeretné alakítani az Önkormányzat egy, a rendelőintézethez tartozó parkolóval. Ezért a beruházásért is aktívan lobbizik a városvezetés. A tervekről mellékelt linken olvashat bővebben.

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []