Miben segíthetünk?

Járdaépítési pályázat a lakosság számára

Járdaépítési pályázat a lakosság számára
2021. április 30.
A városunkban lévő utcákban sok esetben egyáltalán nincs járda, vagy rossz állapotban vannak.

A Hivatalhoz folyamatosan érkeznek a lakossági panaszok a hiányos, rossz állapotú járdák miatt. Számos megkeresés érkezik a lakosság részéről, hogy járdaépítéshez, járda felújításhoz anyagi hozzájárulást biztosítson az Önkormányzat.
Az Önkormányzatnak nincs elegendő anyagi forrása minden járdaépítési, járdafelújítási
igény kiszolgálására, emiatt döntöttek úgy, hogy térkővel és szegélykővel segítik a lakosság járdaépítést, ezáltal a gyalogos közlekedési infrastruktúra fejlődik, a városkép javul, egyben ezzel a balesetmentes közlekedést is elősegítik.
A pályázatot a teljeskörűen közművesített, Helyi Építési Szabályzat szerint kialakított önkormányzati tulajdonú közterületekre lehet beadni, minimum 60 méter hosszúságú szakaszra. Az egységes utcakép kialakítása érdekében a járdaburkolatot a városban legjellemzőbb 10x20 cm-es szürke térkővel kell kialakítani, a kiépítésre kerülő járdának minimum 1,5 méter szélesnek (ott ahol a szükséges hely rendelkezésre áll) és akadálymentesnek kell lennie.

Pályázatot 2021. május 1-től lehet benyújtani.

A pályázat benyújtásának feltételeiről kérem tájékozódjanak honlapunkon vagy keressék kollégáinkat. Az adatlap kinyomtatott formában az Ügyfélszolgálaton is elérhető.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []