Miben segíthetünk?

,,Tisztítsuk meg az országot” projekt

,,Tisztítsuk meg az országot” projekt
2021. május 27.
Pilisvörösvár Város Önkormányzata az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt „Tisztítsuk meg az országot!” projekt keretein belül 17.080.002,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A rendszeres takarítás, a segítő önkéntesek, az ismétlődő figyelemfelhívások és a szigorúbb szankciók ellenére rendre érkeztek bejelentések illegálisan lerakott hulladékkal összefüggésben a Hivatalhoz.

A szennyezett területek megtisztítása és a hulladékok elszállítása a Városgazda Kft. közreműködésével valósult meg. A felszámolt hulladék mennyisége m3-ben: 44m3 ami tömegét tekintve 14.080 Kg. Az ártalmatlanítás költségei nagy terhet rónak az önkormányzatra.

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt I. ütem tárgyú pályázati kiírást tett közzé az 1598/2020. (IX.21) Korm. határozat céljainak megvalósítása érdekében.

A Háziréti-lejáró, a Sirály utca-Pálya tó környéke, a Szent Erzsébet Otthon alatti rész, a Dugonics utca és a Piac területe, valamint a Budai úton a parkoló, illetve a Tó dűlő különösen védendő területek.

Pilisvörösvár Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be és vissza nem térítendő támogatást nyert 9 db térfigyelő kamera beszerzésére az illegális hulladéklerakások megelőzése céljából. A térfigyelő kamerák 8 db helyszínre kerültek kihelyezésre.

Várhatóan a kamerák elrettentő hatásának köszönhetően a jövőben visszaesik az illegális hulladéklerakások száma, ami költségmegtakarítást eredményez az önkormányzatnak, emelett segít és élhető és egészséges környezet fenntartásában.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []