Miben segíthetünk?

Átadják a megújult Sváb sarkot

Átadják a megújult Sváb sarkot
2022. augusztus 4.

Ünnepi megnyitóra hív minden érdeklődőt Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzata, befejeződött ugyanis a Sváb sarok felújítása. Az eseményt augusztus 14-én, a szentmise után tartják 11 óra 15 perces kezdettel. Az eseményen a Német nemzetiségi Fúvószenekar zenél majd. Jöjjön és ünnepeljen velünk!/ Kommen Sie und feiern Sie mit uns! – olvasható a meghívon.

Ahogy arról beszámoltunk, az NNÖ ez év február végéig összesen 29 millió forint állami forrást nyert el a Sváb sarok fő- és melléképületének tetőszerkezetének és a belső helységek felújítására, valamint és a belső terek kialakítására. Választókerületünk képviselője, Vitályos Eszter júniusban jelentette be, hogy újabb támogatást – 11,6 millió forintot  –  biztosítanak a fenti célra, pontosabban az udvar rendezésére és a nyílászárók cseréjére.

Fetter Ádám polgármester rendkívül fontosnak tartja az NNÖ céljainak megvalósítását, ezt támogatva a Képviselő-testület tavaly májusban döntött arról, hogy tíz évre Pilisvörösvár Német Nemzetiségi Önkormányzatához kerül a helyi német nemzetiségi közösség kultúrájának és hagyományainak ápolásában jelentős szerepet betöltő Sváb sarok.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []