Pilisvörösvár
Miben segíthetünk?
Fetter Erik 65. lett a Giro d'Italia keddi szicíliai szakaszán
Fetter Erik 65. lett a Giro d'Italia keddi szicíliai szakaszán
2022. május 11.

A kivételes magyarországi rajtot követően kedden Szicíliában, Cataniaban folytatódott a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny

A hétfői szünnap után a negyedik szakaszt a német Lennard Kämna nyerte. A keddi versenynap nagy részét Fetter Erik szökésben töltötte és hatvanötödikként érkezett az 1.892 méteres tengerszint feletti magasságban lévő célba.

A szakasz eleje a magyarországi mezőnyetapokhoz képest nyugtalan volt, több bukás történt - az egyikben egy motoros is érintett volt - és sokkal nehezebben engedték el a nap szökését is. Végül 14 bringás tudott eltekerni, ott volt köztük Fetter Erik (EOLO-Kometa) is, csoportjuk 11 perc közeli előnyt tudott kidolgozni. A sort az olasz Stefano Oldani bontotta meg 28 kilométerrel a cél előtt, a záró húsz kilométerre pedig teljesen széthullott az élboly, Fetter is leszakadt riválisairól. A szökevények közül előbb Juan Pedro López, majd Lennard Kämna iramodott Oldani után, le is hagyták az olaszt. Az utolsó kanyarban López hibázott, így az etapot elvitte a német bringás.

"Az volt a cél, hogy szökésbe kerüljek, mert valószínűsítettük, hogy a szökés hazaér, és a vége feküdhet nekem. A taktikánk jónak bizonyult, hiszen a mi szökésünkből került ki a győztes, de sajnos én az emelkedő aljában leszakadtam, így nem tudtam harcolni a győzelemért. Az emelkedőn eléggé rosszul éreztem magam, messze voltam a legjobb formámtól, és emiatt kicsit csalódott vagyok, mert ma minimum egy top 10-es eredményt is el lehetett volna érni" – mondta Erik, aki végül 12 és fél perc hátránnyal a 65. helyen ért célba. Valter Attila (Groupama-FDK) egy perccel mögötte érkezett meg és 70. lett, míg Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) Van der Poel csoportjában, majdnem 23 perccel Kämna után tekert be.

Szerdán a Catania és Messina közötti 174 kilométeres etap megtétele vár a mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal - amelynek első három szakaszát rendezték Magyarországon - május 29-én

 

Eredmények, Giro d'Italia:

4. szakasz, Avola - Etna-Nicolosi, 172 km, hegyi befutó:

1. Lennard Kämna (német, BORA-hansgrohe) 4:32:11 óra

2. Juan Pedro López (spanyol, Trek-Segafredo) azonos idővel

3. Rein Taaramäe (észt, Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 34 másodperc hátrány

...65. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 12:32 perc hátrány

...70. Valter Attila (Groupama-FDJ) 13:31 p h.

...97. Mathieu van der Poel (holland, Alpecin-Fenix) 22:54 p h.

...107. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) azonos idővel

 

Az összetett élcsoportja:

1. López 14:17:07 óra

2. Kämna 39 másodperc hátrány

3. Taaramäe 58 mp h.

...61. Valter 13:27 perc hátrány

...64. Fetter 14:33 p h.

...132. Peák 29:13 p h.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []