Miben segíthetünk?

Változások és sikerek az utánpótláscsapatoknál

 Változások és sikerek az utánpótláscsapatoknál
2022. augusztus 25.
Elmúlt lapszámban a felnőtt csapatról írt, most a júliusban a Pilisvörösvári UFC (PUFC) utánpótláscsapat munkájáról számolt be a Vörösvári Újság. Az interjú Bilau Csaba elnökkel készült.

Hogyan alakult a mögöttünk lévő idény az utódnevelés terén?

Általánosságban azt mondhatom, hogy minden utánpótlás korosztályunk és játékosunk sokat fejlődött egy év alatt. Ebben nagy része van az edzőknek, akik nagyon alázatos munkát végeztek. Sajnos több személyi változás is lesz az edzői állományunkban, hiszen Engerth Csaba befejezte az edzősködést, bár mint alelnök továbbra is marad a klubnál, Horváth Áron pedig máshol folytatja az edzői munkát, neki sok sikert kívánunk további karrierje során. Természetesen a pótlásukról intézkedtem, már meg is kezdte a munkát egy nagyon tapasztalt szakember, Triff Ferenc, aki több éven keresztül Piliscsabán dolgozott, szinte minden korosztálynál. A téma kapcsán ismételten szeretném megköszönni a nálunk focizó gyermekek szüleinek a segítségét, akik minden területen nagyon sokat segítenek az egyesület színvonalas működésében.

Mennyire érdeklődtek a legfiatalabb generáció tagjai a futball iránt, sok új ifjú tagja lett a PUFC-nak?

Úgy látom, hogy a járvány ideje alatt volt egy kis visszaesés, de reméljük, ez már a múlté. A foci továbbra is nagyon népszerű. A tavaszi szezonban nagyon sok új játékos érkezett hozzánk. Remélhetőleg ez a tendencia folytatódik, és ősszel is sokan csatlakoznak majd az edzéseinkhez.

Milyen sikerekről lehet beszélni a gyerekek kapcsán?

A bajnoki korosztályaink közül az U13-ban egy MLSZ-szabály szerint nincs tabella az évad végén, de a gyerekek abszolút nem vallottak szégyent. Nagyon sokat fejlődtek az ősz óta. Az U19-es korosztályunk a harmadik, míg az első számú U16-os csapatunk a második lett a Pest megyei első osztályú pontvadászatban, de nagyon büszke vagyok a második U16-os csapatunkra is, akik 1-2 évvel fiatalabbként is nagyon értékes szezont produkáltak. Meg szeretném említeni a bozsikos korosztályainkat is, akik hétről hétre fesztiválokon és tornákon játszanak. Az eredményt itt sem számoljuk, de esetükben is nagyon sok fejlődés tapasztalható.

Az idősebb utánpótlás-neveltek közül lesznek olyanok, akik ezentúl már csak a felnőttben folytatják?

Igen, több játékosunk is már „kiöregedett” az U19-ből, ők csak a felnőttben folytatják tovább. Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy már szinte biztos: tanulva az elmúlt évek tapasztalataiból, a következő szezonban nem is indítunk majd U19-et. A legfelsőbb utánpótlás-korosztályunk az U17 lesz. Így nem fordulhat az elő, hogy több játékosunk is a felsőbb korosztályokban kettős terhelést kap egész évben: az U19 mellett még a felnőttben is játszania kell.

A nyár hátra lévő részében milyen programokkal készül a klub?

Augusztus 11-én, csütörtökön rendezzük meg a Zuzu-kupát. Az idén is nagypályás felnőttkupa várható, ahová két szomszédos település csapatát hívtuk meg. A nyár utolsó hónapjában két focitábort szervezünk. A felnőttbajnokság augusztus utolsó hétvégéjén indul majd, az utánpótlás-bajnokságok pedig szeptember első vagy második hetében. Addig még nagyon sok munka vár ránk, hogy felkészülve kezdhessük el a bajnoki szezont.

Interjú: Kókai Márton

Fotók: Szabó János

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []