Miben segíthetünk?

Fetter Erik a 109. helyen tekert a célba Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán.

Fetter Erik a 109. helyen tekert a célba Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszán.
2023. május 8.

A Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny második Teramóból induló 202 kilométeres vasárnapi szakaszán Fetter Erik a 109. helyen tekert a célba, az összetettben 2 perc 41 másodperc hátránnyal a 74. pozíciót foglalja el.

"Viszonylag könnyű nap volt, elment a szökés az első támadással, benne volt tőlünk Mattia Bais, nekünk mindig fontos, hogy szerepeljünk a szökésben" - értékelt az Fetter Erik. Úgy vélte, sem stresszes, sem fizikálisan kimerítő nem volt a szakasz, leszámítva a bukás után történteket. Erre visszatekintve úgy fogalmazott: szerencsére nem kerültek földre, de a szűk úton sokan hátul maradtak. Mivel látta, hogy csapattársa, Lorenzo Fortunato is köztük volt, megpróbálta utolérni az első bolyt. Ez ugyan nem sikerült, de a hátrányt tudták minimalizálni.

A Teramóból induló 202 kilométeres vasárnapi etapon előzetesen kalkulálható volt a mezőnyhajrá, miután mindössze két kategorizált emelkedő jelentett nehézséget a San Salvóig vezető síkon. A sprintbefutóban érdekelt csapatok kontrollálták a napot, a hajrához közeledve nyugtalanabbá vált mezőnyben történt egy bukás nem sokkal Fetter előtt, de Erik nem esett el.

A cél előtt 3,5 kilométerrel az egysávosra szűkült úton történt újabb bukás szakította ketté a mezőnyt, földre került többek között a brit bajnok Mark Cavendish is, az elesettek mögött pedig feltorlódtak a hátul helyezkedők. Így a vártnál kisebb csoport sprintelt a győzelemért, ebben a pályán üldözéses csapatversenyben olimpiai, világ- és Európa-bajnok, az egyéni üldözéses számban kontinensbajnok, 22 éves olasz Jonathan Milan bizonyult a leggyorsabbnak. Az M4 Sport helyszíni stábjának Milan kiemelte: különleges érzés, hogy megszerezte első szakaszsikerét háromhetes körversenyen, és elárulta, hogy csapatával készültek a sprintre, miután a szombati időfutamon már jó formában volt.

A nyitó időfutamon diadalmaskodó Remco Evenepoel megtartotta a rózsaszín trikót.

Forrás: MTI

Kép: Fetter Erik hivatalos Facebook oldala

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []