Miben segíthetünk?

Hamarosan újra korizhatunk a Kacsa-tónál

Hamarosan újra korizhatunk a Kacsa-tónál
2023. október 13.

A Képviselő-testület pénteki ülésén döntött arról, hogy a korábbi sikerre tekintettel ez évben is működtet jégpályát a Kacsa-tónál, melynek költségeit ezúttal saját forrásból fedezi majd a város.
Első alkalommal a 2021/22-es téli szezonban nyílt lehetősége a vörösváriaknak helyi jégpályán korcsolyázni. Ekkor az Aktív Magyarország pályázatán indult sikerrel Pilisvörösvár. Az ezt követő évben sajnos nem írták ki a pályázatot, és az energiaválság, valamint a Sberbanknál ragadt pénzvagyon miatt önerőből sem volt lehetőség a megvalósításra. Az idén pályázat továbbra sem érhető el, a pozitív lakossági visszajelzések és igények miatt ugyanakkor a városvezetés fontosnak tartotta, hogy ismét legyen korcsolyázási lehetőség Pilisvörösváron, amit a valamelyest mérséklődő energiaárak is lehetővé tettek.
A fedett pálya mérete megegyezik majd a 2021-es 15x30 méteres jégfelülettel. A működési időszak az igényekhez igazítva korábban kezdődik, így már 2023. november 17-től várjuk a téli sportot, a kikapcsolódást és a mozgást kedvelőket, a szezon pedig 2024. január 21-ig tart. A korizás mellett számos programot is szervez az üzemeltetést végző Művészetek Háza a Kacsa-tónál lévő fedett sátorban. Természetesen büfé és korcsolyabérlés is elérhető lesz, a részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []