Miben segíthetünk?

Biztos pontok

Biztos pontok
2024. május 9.

Március elejétől újra megnyitotta kapuit minden korosztály számára a Pilisvörösvári UFC pályája, ezzel hivatalosan is beköszöntött a focisták és drukkerek számára a tavasz.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napján egész napos amatőr kupára került sor a pályán. Ugyanezen a napon az U7-es korosztályba tartozó gyermekek számára rendezett tornát a Pilisvörösvár Labdarúgó Utánpótlásért Alapítvány, ahol a vörösvári fiatalok mellett pilisszántói és pilisszentkereszti fiatalok léptek pályára. A rendezvény végén minden résztvevő egy aranyéremmel lett gazdagabb.

Idegenben vette kezdetét a felnőttek tavaszi szezonja, egészen pontosan Nagymaroson, ahol a vörösvári játékosok 2 góllal győzték le vendéglátóikat. A felnőttcsapat első hazai idénybéli mérkőzésére március második felében került sor, a vendég pedig a Zebegény Garvittax csapata volt. A PUFC-os fiúkban végül nem kellett csalódnia a hazai drukkereknek, ugyanis 3 góllal bélelték ki a zebegényiek hálóját, cserébe pedig egyet sem kaptak, így a három pont a Szent Erzsébet utcában maradt. Húsvétvasárnap következett a folytatás Dunabogdányban, ahol egy küzdelmes mérkőzésen 0:1-re legyőzte a csapat a házigazdákat. Április első hétvégéjén a Szokolya elleni mérkőzés elmaradt, a pótlásról lapzártánkig még nem érkezett hír.

Az U19-es fiatalok is győzelemmel startoltak tavasszal, bár előtte még egy edzőmeccsen 6 góllal legyőzték hazai gyepen a Tahitótfalu gárdáját is. A szezon második felében elsőként Vörösvárra vendégként érkező TURA csapatának kis túlzással esélye sem volt, amit a 4:0-s eredmény is jól mutat. A „legifjabb felnőttek” április elején az Aszód otthonában szintén szép gólszámmal nyertek, az eredmény 0:6. 

Az U15-ösök március végén kezdték a felsőházban az idényt, mindjárt le is ikszeltek 3:3-ra a Pomáz pályáján. Mellettük az U16-osok is elstartoltak a maguk felsőházában, ők is döntetlent játszottak a dunakesziekkel, majd később áprilisban Piliscsabán ugyancsak 1:1-es eredmény értek el a szomszédoknál.

Az U11-es csapatok március első felében kezdtek neki a tavaszi Bozsik-tornáknak. A kicsivel idősebb U13-asok sem unatkoztak legutóbbi lapszámunk óta, március végén például a pálya körüli utcákban és mezőkön szedtek szemetet. Persze emellett a labdarúgásra is jutott idejük. A korosztály kettes számú csapata a Solymár ellen 5:1-re nyert, míg Visegrád ellen 2:1-re kapott ki. Ugyanakkor az egyes számú csapatnál a Páty bizonyult jobbnak két góllal. Az U13-as kettő csapata áprilisban a Pomázi Focisuli csapatát fogadta és 9 lőtt góllal köszönte meg nekik a látogatást. 

Kókai Márton

Fotók: PUFC és Szabó János

Eredmények:

PUFC – Zebegény Garvittax: 3-0 (Ránits Doma, Strbik Krisztián, László Márk)

Nagymaros – PUFC: 0-2 (Ránits Doma, Strbik Ferenc)

Dunabogdány – PUFC: 0-1 (Ránits Doma)

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []