Miben segíthetünk?

Igazi nyári kánikula több fronttal

Igazi nyári kánikula több fronttal
2022. június 20.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Sok napsütésben lesz részünk hétfő éjfélig, este nyugat felől azonban egy hidegfronthoz kapcsolódó zivatarrendszer lép be országunkba, amely bár valószínűleg elkerüli, vagy éppen csak elkerül hazánkat, de hatására éjfél körül viharossá fokozódhat az északnyugati szél. Ez kis eséllyel ugyan, de olyan viharossá válhat, hogy károkat is okozhat. Ennek fényében érdemes a könnyeb mozdítható kerti eszközöket fedett helyre vinni. Napközben egyébként a délnyugati szél élénk lökésű lehet mindamellett, hogy berobban a meleg. Reggel 15 fok, délután 33 fok várható.

Kedd reggelig változóan felhős égre számíthatunk, egy-egy zápor előfordulhat. Az éjfél környéki szélvihar nem tart sokáig, hajnalra már jelentősen gyengülhet a légáramlás. Rövid csend után azonban hajnaltól megerősödik a front mögött az északnyugati szél, és csak estére gyengül. Kifejezetten szeles nap elé nézhet térségünk. Bár mérséklődik a meleg, sok nagysütésre számíthatunk. Reggel 17, délután 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Napos idő várható szerdán is kevés, alkalmanként változó mennyiségű felhőzettel. Estétől növekedhet meg újra a felhőzet egy hidegfront miatt, és este, de különösen éjszaka előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északnyugati szél napközben élénkké válhat majd délnyugatira fordulhat, aztán éjjel az érkező hidegfront mentén újra megerősödhet – újfent északnyugati irányból. Reggel 12 fok, délután 30 fok várható.

Csütörtökön változóan napos-felhős, már száraz időre van kilátás. A záporok, zivatarok reggelig megszűnhetnek, az északnyugati szél erőssé fokozódhat. Ez a hidegfront lehűlést nem hoz. Reggel 15 fok, délután 31 fok valószínű.

Pénteken eleinte derült lesz az ég, majd megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Csapadékkal nem kell számolni, de a délnyugati szél élénké válhat. Reggel 16 fok, délután 32 fok várható.

Változóan napos-felhős, gomolyfelhős égre készülhetünk szombaton. Záporok, zivatarok előfordulhatnak, emellett a délnyugati, majd északnyugatira forduló szél erőssé fokozódhat. Reggel 17 fok, délután 33 fok valószínű.

Vasárnap is változóan napos-felhős időben lehet részünk, további záporok, zivatarok lehetőségével. Az északnyugati szél élénkké, erősé válhat, felfrissülhet a levegő. Reggel 18 fokra, délután pedig 29 fokra számíthatunk.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []