Miben segíthetünk?

Napütést és súlyos szárazságot hoz a hét

Napütést és súlyos szárazságot hoz a hét
2022. július 18.

Sok napsütésre, kevés felhőre és csapadékmentes időre számíthatunk a héten. Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése szerint térségünkben tovább súlyosbodik a már így is rendkívüli mértékű aszály, olyannyira, hogy öntözés hiányában jó néhány növény valószínűleg nem éli túl ezt az időszakot.

A szél a hét elején jellemzően mérsékelt marad, a hét közepén egy hidegfront hozhat némi változást, ekkor északnyugat felől több felhő érkezhet fölénk, és megerősödhet az északnyugati szél. Hétfőn várható a „leghűvösebb” idő, körülbelül 30 fok. 

Csütörtökön 16 fokra számíthatunk reggel, délután pedig már 36 fokig melegedhet a levegő az érkező gyenge hidegfront előtt. Másnap reggel 18, délután pedig 34 fok körüli hőmérséklet valószínű.  A szeles időjárás pénteken is kitarthat erős lökések kíséretében, és ez jellemzi majd a hétvégét is, amikor is tovább fokozódhat a hőség: reggelente 18 fok, délutánonként 37 fokra készülhetünk. Vasárnap pedig már egy újabb gyenge hidegfront legyintheti meg térségünket északnyugat felől, amelynek hatására ismét megszaporodhatnak a felhők az égen.

Legközelebb egy hét múlva, július 25. környékén van esély olyan hidegfrontra, amely hosszú idő után mérhető mennyiségű csapadékot is hozhat a lehűlés és az erős szél mellett.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []