Miben segíthetünk?

Tetőzik a hőhullám, de utána sem látni a hőség végét

Tetőzik a hőhullám, de utána sem látni a hőség végét
2022. július 22.

Tetőzik a napokban a hőhullám, de utána sem látni a hőség végét. Kissé változékonyabbra fordul időjárásunk, de az aszály csak fokozódik térségünkben – írja Stéhli Balázs amatőr meteorológus.

Az éjszaka érkezett gyenge hidegfrontból semmit sem vettünk észre, maximum annyit, hogy fátyolfelhőzet alakult ki reggelre, ám ez a nap folyamán feloszlott. Délutánra már 38 fokra kúszott a hőmérséklet.

Szombat délutánig sok napsütés várható kevés felhővel az égen. Délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik, amely estig át is vonul felettünk. Hatására az északnyugati szél megerősödik, átmenet viharossá is fokozódhat, és egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat, de nem ez a front fogja megoldani az immár rendkívüli mértékű szárazságot.  A front előtt igencsak felhevül a levegő: reggel 18 fok, délután 39 fok várható.

Vasárnap változóan napos-felhős, száraz időre van kilátás, napközben élénk, olykor erős északnyugati széllökések kíséretében a hidegfront mögött. Néhány fokkal csökken ugyan a hőmérséklet, de a hőség tartja magát.  Reggel 19 fokra, délután 33 fokra készülhetünk.

Hétfőn szintén sok napsütés várható csapadék nélkül, napközben élénk északi széllel, reggel 14, délután 34 fokos kánikulával.

Kedden egy újabb hidegfront kopogtat, amely előtt ismét felforrósodik a levegő.

A hidegfront napközben érkezik meg erős, viharos északnyugati széllökések és záporok, zivatarok kíséretében, ám éjszakáig át is vonul felettünk. Ez a hidegfront már nagyobb eséllyel hozhat érdemi csapadékot is akár. Reggel 16 fok, délután 35 fok valószínű.

Szerdán a front mögött a nap első felében változóan gomolyfelhős, a nap második felében derült lehet az ég. Az északi szél estig még élénk maradhat, majd gyengül. Csapadékkal nem kell számolni. Reggel 16, délután pedig 32 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []