Miben segíthetünk?

A következő front sem segít a szárazságon

A következő front sem segít a szárazságon
2022. augusztus 1.

A várnak megfelelően múlt hétvégén jelentős mennyiségű csapadék érkezett, ám ez Stéhli Balázs amatőr meteorológus szerint nem sokat ért, csupán apró „kozmetikázásra” volt elég a rendkívül aszályban.

Hétfőn már sok napsütésre számíthatunk, délután kevés gomolyfelhővel az égen, csapadék nélkül. Az északnyugati szél megélénkülhet napközben. A hűvös reggel után ezen a napon megkezdődik a melegedés: délután 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Változóan napos-felhős időre van kilátás kedden gomolyfelhőkkel. Csapadék ezen a napon sem fog hullani, a szél pedig mérsékelt marad. Reggel 13 fok, délután 30 fok várható.

Szerdán és csütörtökön is sok napsütésre számíthatunk minimális felhőzettel az égen. A szél mérsékelt marad, csapadékkal nem kell számolni, a hőség ismét beköszönt. Szerda reggel 14 fok, délután 31 fok, csütörtök reggel 16 fok, délután 33 fok valószínű.

Péntek délután megnövekedhet a fátyol, majd gomolyfelhőzet is. Csapadék ezen a napon sem lesz, a szél mérsékelt marad. Tetőzik a meleg. Reggel 17 fokig, délután 35 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Hétvégén hidegfront érkezhet megerősödő északnyugati széllel, egy-egy zápor, zivatar kíséretében, de ez sem fogja megoldani a súlyos aszályproblémát, még enyhíteni sem nagyon tudja azt. A hőség csak kis mértékben mérséklődhet.

Szombat reggel 18 fokra, délután 33 fokra, vasárnap reggel 18 fokra, délután pedig 31 fokra számíthatunk.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []