Miben segíthetünk?

Hétvégén megérkeznek a gomolyfelhők

Hétvégén megérkeznek a gomolyfelhők
2022. augusztus 4.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Napsütésben, száraz időben, mérsékelt szélben és további melegedésben lesz részünk csütörtökön és pénteken 34, illetve 35 fokos hőmérséklettel.

Szombaton a nap első felében folytatódik a derült, csendes idő. Déltől azonban északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat és élénk, olykor erős északnyugati széllökések kíséretében hidegfront érkezik. Mindemellett a hőség tetőzik: reggel 17, délután már 36 fok várható.

Változó gomolyfelhőzetre készülhetünk vasárnap délután. Este már záporra, zivatarra is van esély, a szél pedig északira fordulhat és élénké válhat.  Reggel 19, délután 31 fok valószínű.

Hétfőn a több-kevesebb napsütés mellett többször erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de továbbra is csak csekély eséllyel fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Éjjel viszont erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és már nagyobb a valószínűsége a csapadéknak is. Az északi, északkeleti szél mindeközben megélénkülhet. Reggel 17 fokig, délután 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

A kevés napsütés mellett kedden gyakran erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, több alkalommal is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északkeleti szél ezen a napon is megélénkülhet reggeli 16 és délutáni 29 fok mellett.

Szerdán már több napsütésben lehet részünk, de csapadékra is van esély. A szél iránya nem változik, északkeleti marad, viszont gyengülhet. A hőmérséklet hasonlóan alakul, mint előző nap: reggel 16, délután 29 fok várható.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []