Miben segíthetünk?

Érdemes magunknál tartani az esernyőt a héten

Érdemes magunknál tartani az esernyőt a héten
2022. szeptember 5.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Valószínűleg a hétfő az egyetlen nap a héten, mikor nincs esély térségünkben csapadékra. Délután is folytatódik a változóan napos-felhős száraz időjárás 26 körüli maximummal, mérsékelt széllel.

Kedd hajnalban már nedvesebb légtömeg érkezik fölénk, így ekkortól erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és több alkalommal is előfordulhatnak záporok – akár este, éjjel is. A szél nem erősödik, reggel 15 fok, délután 24 fok várható.

Már kisebb eséllyel ugyan, de szerdán is előfordulhatnak záporok, esetleg egy-egy zivatar. A szél mérsékelt marad, a levegő pedig melegszik. Reggel 14 fokig, délután 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön szárazabb levegő alakíthatja időjárásunkat a nap nagy részében, de nem sokáig, ugyanis este északnyugat felől hidegfront érkezhet heves záporok, zivatarok kíséretében. Napközben megerősödhet a délnyugati szél a hidegfront előtt. A levegő tovább melegedhet: reggel 15, délután pedig 28 fok valószínű.

A hidegfront mögött közepesen, illetve erősen gomolyfelhőssé válhat az ég pénteken. Esélyesek az újabb záporok a néhány órás napsütés mellett. Az északnyugati szél megélénkülhet, reggel 16 fokra, délután 23 fokra készülhetünk.

A hétvége időjárása még bizonytalan, de vélhetően egy mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, így akár kiadós csapadék hullhat. Élénk északnyugati szélre, ezzel együtt erős lökésekre számíthatunk. A levegő is tovább hűlhet: szombat reggel 14, délután 24, vasárnap reggel 15, délután 20 pedig fok várható.

Összességében van rá esély, hogy a héten újabb 50 milliméter körüli csapadék hullik, ez esetben már érdemben mérséklődhetne a szárazság.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []