Miben segíthetünk?

Hideg, eső és szél – vénasszonyok nyara helyett hideg őszi idő

Hideg, eső és szél – vénasszonyok nyara helyett hideg őszi idő
2022. szeptember 19.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Hétfőn és kedden gyakran erősen megnövekedhet a gomolyfelhőzet, gyakorlatilag bármikor kialakulhatnak záporok, napközben akár egy-egy zivatar is. Örülhetünk néhány órányi napsütésnek, de leginkább csak kedden. Az északnyugati szél erős marad, reggelenként 8, délutánonként pedig 15 fokos hőmérséklet mellett.

Több órás napsütésre számíthatunk szerdán és csütörtökön, ugyanakkor gyakran megnövekedhet a gomolyfelhőzet, bár záporok már csak kis eséllyel fordulhatnak elő. A szél gyengül némiképp, iránya ezzel együtt északnyugatira fordul. A reggeli értékek tovább csökkenthetnek, egészen 6 fokig, míg délutánonként 17 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Pénteken és szombaton anticiklon húzódhat fölénk, így csendes, nyugodt, száraz időre készülhetünk változó felhőzettel és legfeljebb mérsékelt légmozgással. A reggelek még hidegebbre fordulnak, akár talajmenti fagy is lehet. Reggelenként 2-3 fok, délutánonként 18-19 fokra számíthatunk.

Vasárnaptól egy újabb ciklon határozhatja meg időjárásunkat, így napokig vendégünk lehet a borongós, csapadékos, szeles, igazi hűvös időjárás. Tovább mérséklődhet az aszály, a csapadék tovább pótolhatja a még mindig nagy mértékben hiányzó talajvizet.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []