Miben segíthetünk?

Szükség lesz az esernyőkre hamarosan

Szükség lesz az esernyőkre hamarosan
2022. szeptember 22.
Stéhli Balázs amatőr meteorológus előrejelzése.

Jövő héten, sőt, már valószínűleg vasárnap is szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra.  Csütörtökön is előfordulhat némi csapadék, de csak kis eséllyel, a gomolyfelhőzet azonban megnövekedhet. Az élénk, északi szél velünk marad, hűvösen telik a nap, délután legfeljebb 17 fok várható.

Pénteken egy anticiklon húzódik fölénk nyugat felől, így a változóan napos-felhős idő mellett már egyértelműen száraz levegővel lesz dolgunk, csapadékra sem kell számítani. Az egyébként is mérsékelt szél mindemellett gyengül, iránya délnyugatira fordul, ugyanakkor talajmenti fagy előfordulhat. Reggel mindössze 2, míg délután 18 fok várható.

Szombaton eleinte kevés felhővel számolhatunk, de a nap folyamán nyugat felől egy közelgő ciklon jóvoltából ez megváltozik, bár csapadék nem valószínű. A délnyugati szél azonban élénkké válhat, reggel 2 fokig, délután 19 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhőssé, borulttá válhat az ég, csak minimális napsütésre van esély. Már reggeltől kezdődően számolhatunk esővel, záporokkal élénk, délnyugati szél kíséretében. A sok felhő miatt a reggel enyhébbnek ígérkezik, ellenben délután legfeljebb 16 fok valószínű.

Hétfőn a nap első felében kisebb, a második felében már nagyobb eséllyel eshet. Este, éjjel heves záporokra, esetleg zivatarra, összességében kiadós csapadékra van kilátás, ezen a napon is élénk, délnyugati szél mellett. Reggel 11 fokra, délután pedig 18 fokra számíthatunk.

Kedden a ciklon központja átvonulhat felettünk, így nagyon sok esőre, heves záporokra, zivatarokra, erős déli szélre kell készülni. Reggel 12 fok, délután 20 fok valószínű kevés napsütéssel.

Szerdán erősen felhős, borult ég köszönthet ránk további esővel, záporokkal. A szél ugyanakkor már gyengülhet, iránya továbbra is déli maradhat. Reggel 13 fok, délután 17 fok várható.

Vasárnap reggeltől szerda estig összességében 50 milliméter körüli csapadék hullhat Pilisvörösváron. Ez a mennyiség már elegendő ahhoz, hogy szinte teljesen véget vessen az aszálynak.

A hosszabb távú előrejelzések szerint szeptember utolsó és október első napjaiban is maradhat az izgalmas, további ciklonokkal tarkított időjárás, így a rövid, nyugalmasabb szakaszok mellett számolnunk kell széllel és csapadékkal.

 

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []