Miben segíthetünk?

Régiónkban is életbe lép a hideg idő miatti "vörös kód"

Régiónkban is életbe lép a hideg idő miatti "vörös kód"
2023. február 7.

A hideg időjárás miatt három régióban léptetik életbe az úgynevezett vörös kódot - jelentette be Fülöp Attila a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára kedden délelőtt. Az intézkedés a Dél-Alföldön és Észak-Magyarországon kedd 20 órától szombat reggel nyolc óráig, a közép-magyarországi régióban kedd 20 órától csütörtök reggel 8 óráig tart.

  • Az intézkedés szerint valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.
  • A meteorológiai előrejelzések alapján a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fokig vagy az alá is eshet a hőmérséklet.
  • Ilyen időben életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig utcán tartózkodik vagy éjszaka fűtetlen helyiségben alszik. A belügyminisztérium arra kér mindenkit, hogy aki bajba jutott embert lát, értesítse a hajléktalanellátók 
  • Fontos emellett, hogy ha valakinek a szomszédságában, ismeretségi körében idős vagy beteg ember él látogassa meg, segítsen neki!
  • Figyeljenek házállataikra is! A kint tartott kedvenceknek biztosítson eleséget, ivóvizet és védett kuckót, benti fekhelyet.
  • A közlekedésnél pedig tartsuk szem előtt a megváltozott, útviszonyokat, még száraz időben is az esetlegesen előforduló fagyott foltokat, melyek vezetésnél különösen veszélyesek lehetnek.

Pilisvörösváron a nehézségekkel küzdő, rászoruló emberek a Városi Napos Oldal Szociális Központ látókörében vannak. Az Önkormányzat pedig természetbeni és anyagi tüzelőtámogatással segíti a rászorulókat. Akinek szükséges mindenképpen éljen a lehetőséggel, illetve kérjük segítsék azokat, akik esetleg nem tudnak a támogatásról.

Mindemellett, ha bármi rendelleneset tapasztalnak, jelezzék számunkra a Pilisvörösvár applikáción telefonon (26-330-233) vagy e-mail (info@opilisvorosvar.hu)!

Kérjük, hogy figyeljünk oda egymásra!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []