Miben segíthetünk?

Napsütés, felhők, záporok és zivataro

Napsütés, felhők, záporok és zivataro
2023. július 31.

Derült vagy gyengén felhős idő, záporok, zivatarok, viharos széllökések – ilyen idő várható ezen a héten az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint.

Ahogy hétfőn, kedden is sok napsütésre számíthatunk, főleg fátyolfelhőzet és kevés gomolyfelhő alakulhat ki az égen, majd a nap második felében északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Délelőtt inkább csak az északkeleti határnál fordulhat egy-egy zápor, de délutántól nyugaton, északnyugaton is. A szél sokfelé megélénkül, a hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Összességében szerdán napos időre készülhetünk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, és többfelé széllel. A hőmérséklet délutánra legfeljebb 29 fokig emelkedik.

Csütörtökön szintén gomolyfelhős, napos idő valószínű. Északnyugaton válhat erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés, ott nagyobb az esélye zápornak, zivatarnak.

Pénteken hasonló időre készülhetünk, de már többfelé találkozhatunk csapadékkal. A hőmérséklet ebben a két napban tovább emelkedik 27-28 foktól 35-36 fokig akár.

Hétvégén borúsabb idő várható, záporokkal, zivatarokkal, erős széllel, amelyeket viharos széllökések kísérhetnek. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet több fokot visszaesik, mindössze 22 és 28 fok közé.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []