Miben segíthetünk?

Érkezik az idei első kánikula

Érkezik az idei első kánikula
2024. június 18.

Hétfőtől melegedés kezdődött országszerte, a hét közepétől pedig kánikula érkezik és a csúcsértékek már mindenütt meghaladják a 30 fokot. Pilisvörösváron kedden 31, szerdán 34, péntek-szombaton pedig már 35 fokos csúcsok várhatóak. Enyhülésre csak vasárnaptól lehet számítani, ami csak néhány fokos visszaesést jelent majd, ekkor 30 celsius maximumra számíthatunk.
Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban fokozottan figyeljünk a hő -és napvédelemre, a megfelelő folyadékbevitelre, figyeljünk a gyerekekre, idős, beteg hozzátartozóinkra és házi kedvenceinkre is. Ha járművel közlekedünk soha, semmilyen körülmények között ne hagyjunk kisgyermeket vagy háziállatot parkoló járműben, mert az utastérben ez életveszélyes lehet.
A következő napokban várható hőhullám miatt a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé: melyet itt találnak: https://shorturl.at/yld2h
Ebben felhívják a figyelmet a védekezéssel kapcsolatos szempontokra, így például az ivóvíz, védőital, a hő- és napvédelem biztosítására és a pihenőidő beiktatására is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []