Miben segíthetünk?

Gyerekzsivajtól volt hangos Pilisvörösvár vasárnap - fotókkal

Gyerekzsivajtól volt hangos Pilisvörösvár vasárnap - fotókkal
2023. május 30.

Gyerekzsivajtól volt hangos vasárnap a ligeti lovarda területe a városi gyereknapon. A tavalyi sikerhez hasonlóan idén is legalább háromezer résztvevője volt az egész napos eseménynek, ahol a különféle játékok mellett lovas- illetve táncbemutatók, bábszínház és egyéb gyerekműsorok, koncertek várták kicsiket, nagyokat. Mindemellett, arcfestés, ugrálóvárak, tűzoltóautó, mentőhelikopter és sok más érdekesség színesítette a rendezvényt.

A gyerekek megnézhették például a Nefelejtcs Bábszínház előadását, a Kék Katica koncertjét, míg a nagyobb, kamasz korosztály Hadas Alfréd koncertjének örülhetett záróprodukcióként. Hogy mi minden szerepelt a repertoárban, ide kattintva nézhetik meg.

Emellett a látogatóknak lehetőségük nyílt tűzoltóautóba ülni, sőt, egy igazi mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A nem mindennapi látvány mellett, amelyet a légi jármű leszállása és távozása nyújtott, a gyerekek belülről is megcsodálhatták a nem mindennapi közlekedési eszközt. 

A résztvevőket emellett török kori lovasbemutató, gólyalábas gyerekműsor, jógabemutató várta, illetve arcfestés, és ingyenesen használható ugrálóvárak. A helyszínre települt a városi könyvtár, akik egy különleges, előzetesen meghirdetett akcióval készültek: azok a gyerekek, akik otthon műanyag palackból játékot készítettek és azt bemutatták, választhattak maguknak egy környezetvédelem témájú könyvet. 

Persze nem hiányozhatott a helyszínről az arcfestés és kirakodóvásár sem, a lufik, a jégkása, a vattacukor, illetve a kürtőskalács és egyéb finomságok. És ha már finomságok: a Művészetek Háza munkatársai körülbelül 1500 adag ajándék csavaros fagylaltot adtak ki. A kuponokat a pilisvörösvári intézmények – a helyi bölcsőde, óvodák és általános iskolák – növendékei kapták az Önkormányzattól gyermeknap alkalmából. 

A helyszínt ezúttal is polgárőrségünk biztosította, és bár rengetegen fordultak meg a területen, közreműködésükkel zökkenőmentesen zajlott a parkolás.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []