Miben segíthetünk?

Várostakarításra fel a hétvégén! - minden fontos információ az eseményről

Várostakarításra fel a hétvégén! - minden fontos információ az eseményről
2023. március 31.

Mikor?

Április 1-2.(8:00 és 12:00 között)

Hol?

A halőrháznál a tavaknál, a Tó dűlőben a viadukt alatt és Sanyiréten. A kesztyűket, zsákokat, konténereket megtalálják helyszíneken. Máshol takarítana? A saját portáját tenné rendben? Minden kéz, minden egyes megtisztított négyzetméter hozzájárul a közös célhoz, hogy Pilisvörösvár szebbé, rendezettebbé váljon. Városunk gimnazistái sem vártak a hétvégéig: ligeten több zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze, mint azt a fenti képen is láthatják. Kövessük a példájukat!

Ki csatlakozhat?

Bárki! Kicsik, nagyok, egyénileg, csapatban, családok, baráti vagy egyéb társaságok. Az eseményen számos helyi civil szervezet képviselteti magát a hétvégén, mindemellett idén is városunkba érkezik a Magyar Közút seprőautója, amely  vasárnap a 10-es főút pilisvörösvári szakaszát tisztítja majd meg elejétől a végéig.

A napokban zajlott le a megbeszélés a várostakarítást szervező Önkormányzat és TEVÖ, valamint a csatlakozó civil szervezetek képviselői között a Városházán. A résztvevők egyebek mellett megbeszélték, hogy ki, mely területeket tisztítja meg a szeméttől szombaton, illetve vasárnap. Ehhez megkapták már a kesztyűket és a zsákokat is.

És utána?

A takarítás résztvevőit április 2-án (vasárnap) 12 órától a TEVÖ meleg étellel és frissítővel várja a Szent Erzsébet utcai (PUFC) sportpályára. Az ebédet a szervezők a FIVIRET tagjaival közösen készítik el, az étel alapanyagait Tóth József felajánlásának köszönhetjük.

„Tavaly legalább ötven köbméter hulladékot gyűjtöttünk közös erővel össze, pedig az időjárás nem volt épp kegyes velünk. Bízunk benne, hogy idén is sokan csatlakoznak, és a közelgő ünnepet egy még szebb, rendezettebb városban várhatjuk” – mondta Bruckner Kata, az esemény koordinátora, szervező.

 

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []