Miben segíthetünk?

Virágdíszben köszönti a nyarat Pilisvörösvár - képekkel

Virágdíszben köszönti a nyarat Pilisvörösvár - képekkel
2023. június 1.

Több mint 1500 tő növényt ültettek el, illetve helyeztek ki a városgazdák Pilisvörösvár közterületeire az elmúlt időszakban. Szinte minden virág „otthonra talált” már: utolsó fázisként a Fő utcai kandeláberek kaspóiba is bekerültek a muskátlik, illetve elfoglalták helyüket begóniákkal és díszburgonyákkal teli virágtornyok is a város több pontján, összesen hat helyszínen.

Az ágyásokat a már korábban meglévő virágok mellett büdöske, kakastaréj, bojtocska, záporvirág, és ugyancsak begónia díszíti.  A tizenkét, Fő utcán kihelyezett köztéri virágládákban pedig lila harangvirágot molyhos madárhúrt és varjúhájat láthatnak.

Az a cél, hogy az ágyásokat minél több ideig virág díszítse, ennek okán tavaly több száz évelő növényt is elültetett a Városgazda Kft., tulipánt, levendulát, lila harangvirágot, molyhos madárhúrt és a varjúháj több fajtáját, illetve rózsákat és meténget. Ezek mellett több meglévő ágyás növényeit sikerült tőosztással szét- valamint átültetniük, így azok ugyancsak megújultak. Fentiek mellett találkozhatnak közterületeinken pár tő babérmeggyel, nyári orgonával, madárbirssel és kukacvirággal is.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []