Miben segíthetünk?

A 30 éves jubileum alkalmából Gröbenzellben jártak városunk képviselői

A 30 éves jubileum alkalmából Gröbenzellben jártak városunk képviselői
2022. május 13.

Gröbenzellben, Pilisvörösvár németországi testvérvárosában tett látogatást Fetter Ádám polgármester, Fetter Gábor képviselő és Bakos László önkormányzati tanácsadó május 6 és 8 között. A meghívás apropóját a 30 éve fennálló testvérvárosi kapcsolat adta, mely 2020-ban volt időszerű, de a Covid helyzet miatt a találkozó csak az idén valósulhatott meg. A vörösvári delegációt Martin Schäfer Gröbenzell polgármestere, Martin Runge alpolgármester valamint a testvérvárosi kapcsolatok felelősei fogadták.

A megbeszélésen a résztvevők beszámoltak településeik jelenlegi helyzetéről, a fejlesztésekről és a jövőbeli tervekről, emellett értékelték a két város kapcsolatát is a jubileum alkalmából. Ennek során elhatározták, hogy újra cserelátogatásokat szerveznek a két település iskoláiban tanuló diákok számára, egymás kultúrájának megismerése, élmény és tapasztalatszerzés, valamint nyelvgyakorlás céljából. A találkozón városunk képviselői átadták a 30. évfordulóra készült üvegplakettet is. A dísz készítését ezúton is köszönjük a Mátrai Üveg-Tükör Kft-nek, akik ingyenesen végezték az impozáns plakett kivitelezését. A megbeszélést követően Fetter Ádám és Martin Schäfer Gröbenzell városkönyvében emléksorok beírásával örökítették meg a 30 éves partnerség jegyében tartott jubileumi találkozót.


A program során városunk képviselői megtekintették Gröbenzell látványosságait, köztük az újonnan épült városházát. A résztvevők közös biciklitúrán is részt vettek, ahol kötetlen formában folytatták a beszélgetést. A találkozó végén Fetter Ádám polgármester Gröbencell képviselőit a Vörösvári napokra invitálta.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []