Miben segíthetünk?

Könyvbemutatót tartanak a Sváb Sarokban

Könyvbemutatót tartanak a Sváb Sarokban
2022. október 19.

Könyvbemutatót tartanak vetítéssel Zelenay István A Pilisi-medence bányászatának története című most megjelent művéről. Az eseményt 2022. november 3-án csütörtökön 18:00 órakor rendezik a Sváb Sarok épületében Valachy Katalin a Művészetek Háza vezetőjének moderálásával. Az önkormányzati támogatással kiadott kötetet Fogarasy Attila szerkesztette.

A könyv a Lipót aknák mélyítésének 120. évfordulója alkalmából született. Az egykori kőszénbánya városunk és közösségünk történelmének meghatározó része. Ennek tiszteletére állítottak emléket a bályász mártíroknak is egy új emlékművel 2022. szeptember elsején a Bányász emlékparkban. A bányásznapi megemlékezésen leleplezett emlékművet Molnár Sándor kőfaragómester tervezte.

A könyv és az emlékmű kezdeményezése Zelenai István nyugdíjas bányamérnök nevéhez fűződik, aki elképzelésével megkereste Fetter Ádám polgármestert. A városvezetés az ötletet támogatva döntött mind a könyv, mind pedig az emlékmű megvalósításának előterjesztéséről, melyet a Képviselő-testület ezt követően el is fogadott.

A Pilisi-medence bányászatának története című kötet a helyi könyvesboltban is hamarosan elérhető lesz.

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []