Miben segíthetünk?

Életmentő EpiPent kapnak a várostól a vörösvári intézmények

Életmentő EpiPent kapnak a várostól a vörösvári intézmények
2023. január 25.

Életmentő, súlyos allergiás rohamnál használható EpiPent kapnak a pilisvörösvári intézmények: a bölcsőde, az öt óvoda, a három általános iskola, a gimnázium, a zeneiskola, a Művészetek Háza és a könyvtár, a nevelési tanácsadó, valamint a Városi Napos Oldal Szociális Központ. Az adrenalininjekciókat városunk vezetői adták át szerda délután a Hivatalban.

A helyszínen Dr. Mártai István, a Szociális- és Egészségügyi Bizottság tagja ismertette az intézmények delegáltjaival egyéb fontos tudnivalók mellett, hogy milyen esetekben kell alkalmazni az adrenalininjekciót, milyen tünetei, fázisai vannak az anafilaxiás sokknak, mi az a pont, amikor már be kell adni a szert, mindemellett pontosan elmagyarázta, bemutatta, hogyan kell a tollat használni. A doktor egy összefoglalót, illetve használati útmutatót is összeállított és átadott a jelenlévőknek, illetve választolt a felmerülő kérdésekre.

A város EpiPent és EpiPen Juniort vásárolt, ez utóbbit a kisebbeknél, 30 kilogramm alatti súlynál lehet használni. Azok az intézmények, ahol mindkét dózisú oldatra szükség lehet, ott mindkét fajta EpiPen rendelkezésre áll mostantól. Az átadott injekciók szavatossági ideje egy év.

„Azért döntöttünk a készítmények beszerzése mellett, mert sajnálatos módon bármikor előfordulat egy váratlan eset, amikor szükség lehet az injekciós tollra, amikor a szer használatán egy élet múlhat. Ezzel a lépéssel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a kicsiket és nagyokat még nagyobb biztonságban tudhassuk a városunk intézményeiben. Az EpiPeneket folyamatosan pótolni fogjuk, ugyanakor bízunk benne, hogy erre kizárólag  a lejárat miatt lesz szükség” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Mint ismert, 2022 elején Budapesten történt tragédia, egy hétéves kisfiú vesztette életét, miután egy iskolai tortázás után anafliaxiás sokkot kapott. A történtek kapcsán egyre elterjedtebbé váltak az intézményekben az injekciós tollak, amelyek még abban az évben több gyermek életét megmentették.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []