Miben segíthetünk?

CTG készüléket és magzati szívhangvizsgáló eszközöket vásárolt az Önkormányzat a szakrendelőnek

CTG készüléket és magzati szívhangvizsgáló eszközöket vásárolt az Önkormányzat a szakrendelőnek
2023. március 28.

Kardiotokográf – ismertebb nevén CTG – műszert kapott a pilisvörösvári szakrendelő. Az új készülék hiánypótló, hiszen 10 év után ismét lehetőség nyílik arra, hogy városunkban teljeskörű terhesgondozáson vehessenek részt a kismamák, ne kelljen más intézményben elvégeztetniük a szükséges vizsgálatot, másik városba utazniuk mindezért. Ezzel a speciális készülékkel egyébként a méh aktivitása figyelhető meg, amelyet a gép papírra rögzít. A terhesség utolsó heteiben hetente, majd kétnaponta szükséges az NST vizsgálatot elvégezni ezzel a berendezéssel.

A CTG-n kívül két magzati szívhanghallgató készüléket, vagyis úgynevezett baby doppler is vásárolt a város. Az egyiket a szakrendelőben használják majd, a másikat pedig a védőnői szolgálatnál a már meglévő eszközük mellett. A géppel már a terhesség korai szakaszától kezdve hallgatható a magzat szívhangja, vagyis esetleges probléma esetén azonnal tovább tudják küldeni a kismamát további vizsgálatra.

A készülékek átadása kedd délelőtt zajlott a szakrendelőben, a CTG-t „bevetés közben” láthatták a résztvevők, a géppel Dr. Mihályfi István egy 38. terhességi hétben járó kismamát vizsgált. A doktor úr a jelenlévő városvezetőknek egyebek mellett elmondta, nagyon örül, hogy ilyen modern eszközökkel dolgozhat, utalva ezzel arra az ultrahangkészülékre is, amelyet nemrég vettek használatba a szakrendelőben.

„Amint megérkezett a város Sberbankban ragadt pénze, megkértük Dr. Kóti Tamás igazgatót, hogy kezdjük meg közösen ezeknek a készülékeknek a beszerzését. Nagyon örülünk, hogy a terhesgondozás a CTG által már teljes egészében meg tud valósulni itt helyben, és a várandósság utolsó, fizikailag sok esetben már megterhelő szakaszában nem kell utazgatniuk a kismamáknak ezért a vizsgálatért” – mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Dr. Kóti Tamás igazgató köszönetet mondott az Önkormányzatnak mind az új eszközökért, mind pedig azokért a fejlesztésekért, amelyek az elmúlt években megvalósultak a szakrendelőben.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []