Miben segíthetünk?

Odaítélték a Dr. Réthy Zoltán-díjat

Odaítélték a Dr. Réthy Zoltán-díjat
2023. május 26.

Odaítélte a Képviselő-testület a Dr. Réthy Zoltán-díjat a péntek délelőtti ülésén. A kitüntetést a TEVÖ alapította még 2020-ban, azzal a céllal, hogy az egészségügy területén végzett kiemelkedő tevékenység méltó elismerést kaphasson. A Testület idén Dr. Tamás Ferenc háziorvosnak és Spanberger Ágnes röntgenasszisztensnek munkáját díjazta a rangos városi elismeréssel.

Dr. Tamás Ferenc háziorvos magas színvonalú szakmaisága, gyógyítás iránti elkötelezettsége, a prevenció területén végzett kiemelkedő munkája és az orvosképzésben betöltött szerepe elismeréseként kapta a díjat, Spanberger Ágnes röntgenasszisztensnek pedig a több mint négy évtizeden át végzett lelkiismeretes és segítőkész, magas színvonalú szakmai munkáját ismerték el a Dr. Réthy Zoltán-díjjal.

Az elismerést a város legjelentősebb egészségügyi rendezvényén, a Semmelweis-napon ünnepélyes keretek között adja majd át Fetter Ádám polgármester.

A díj a rendelet szerint azon személyek részére adható, akik Pilisvörösvár egészségügyében legalább 5 évet szolgáltak, akik erkölcsi tisztességgel, emberi megbecsüléssel rendelkeznek és a szakmájukban kimagasló teljesítményt értek el. Az elismerés nyugdíjba vonulás alkalmából, egész életműért is adományozható.

Az Önkormányzat évente két plakettet ítél oda, amelyből az egyiket orvos, a másikat pedig egy nem orvosi munkakörben tevékenykedő egészségügyi dolgozó kaphatja meg.

Az elismerésre javaslatokat a pályázati kiírás alapján írásban lehetett benyújtani 2023. április 30-ig. Ez évben öt személyt javasoltak pilisvörösvári szervezetek, és magánszemélyek a kitüntető elismerésre. A rendelet értelmében a beérkezett javaslatokat az előkészítő bizottság véleményezte, amely a Szociális- és Egészségügyi Bizottság tagjaiból és a Pilisvörösvári Szakrendelő intézményvezetőjéből tevődik össze.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []