Miben segíthetünk?

Átadták a Réthy Zoltán díjakat Pilisvörösvár Semmelweis-napi ünnepségén

Átadták a Réthy Zoltán díjakat Pilisvörösvár Semmelweis-napi ünnepségén
2023. június 30.

Átadták a Réthy Zoltán díjakat Pilisvörösvár Semmelweis-napi ünnepségén a Szakrendelő udvarán. Idén Dr. Tamás Ferenc háziorvos és Spanberger Ágnes röntgenasszisztens kapta az elismerést, amelyet munkatársaik, szeretteik körében vettek át a szakemberek FetterÁdám polgármestertől és Lehrer Anitától az Ügyrendi-, Oktatási- és Kulturális Bizottság elnökétől.

Fetter Ádám beszédében köszönetet mondott a díjazottaknak és az összegyűlt szakembereknek, mint fogalmazott, tisztelni és becsülni kell azokat, akik áldozatos munkájukkal – hol a műtőasztal, hol a vizsgálóasztal, hol a betegágy felett állva segítséget nyújtanak, és az életet születéstől fogva kísérik végig egészen az elmúlásig. „Ahogy eddig is, továbbra is számíthatnak ránk, igyekszünk minden olyan lehetőséget megragadni, ami a betegellátást segíti. Az idén tavasszal átadtunk egy CTG és egy magzati szívhangvizsgáló készüléket, emellett ajánlatkérési fázisban van a nappali fektető helyiség kialakítása, bízom benne, hogy ezt még idén át tudjuk majd adni.”

Dr. Kóti Tamás igazgató szintén megköszönte kollégái erőfeszítéseit, kiemelkedő munkáját. Beszélt az egészségügyet érintő aktuális változásokról is és elmondta, hogy a megváltozott körülmények között különösen fontos a betegellátásban való helytállás, a hagyományos értékek továbbvitele Semmelweis Ignác nyomdokain járva.

A beszédeket  és a méltatásokat követően a városvezetők átadták az önkormányzati elismeréseket.

Dr. Tamás Ferenc háziorvos magas színvonalú szakmaisága, gyógyítás iránti elkötelezettsége, a prevenció területén végzett kiemelkedő munkája és az orvosképzésben betöltött szerepe elismeréseként kapta a díjat. Dr. Tamás Ferenc pályája kezdete óta Pilisvörösváron dolgozik, az évek során pedig háziorvosi praxisa az egyik legnagyobb létszámúvá vált. Nem csak családorvosként, hanem oktatóként is jelentős tevékenységet végez: több, mint három évtizede tanársegéd, és 20 éve tanszékvezető-helyettes a SOTE Általános Orvosi Karának Családorvosi Tanszékén, és saját praxisában is oktatja a rezidenseket. Több egészségügyi szervezet vezetőségi tagja és nevéhez fűződik számos, magyar és angol nyelvű publikáció, emellett pedig több szakmai díj birtokosa is.

Spanberger Ágnes röntgenasszisztensnek pedig a több mint négy évtizeden át végzett lelkiismeretes és segítőkész, magas színvonalú szakmai munkáját ismerték el a Dr. Réthy Zoltán-díjjal. Spanberger Ágnes 42 éve dolgozik a radiológia szakterületen, melyhez a radiológiai szakvizsgát munka mellett szerezte meg. Nagy szakmai tapasztalattal és munkabírással rendelkezik, mindig segítőkész, megbízható és vidám munkatárs, kedvessége miatt a betegek is nagyon kedvelik. A munkájának jellege miatt korkedvezményes nyugdíjat igényelhetett volna, illetve kérhette volna 40 év utáni nyugdíjazását is. Ági azonban nagyon szereti a hivatását, ezért amíg csak képes jól végezni feladatait, szívesen dolgozik továbbra is a Szakrendelőben.

A díjazottak ezúttal is oklevelet és egy gravírozott üvegplakettet vehettek át, ez utóbbit a Mátrai Üveg-Tükör Kft. ismét térítésmentesen készítette el az Önkormányzat megbízásából. Emellett egy-egy könyvet is kaptak a díjazottak, amelyet az elismerés névadója Réthy Zoltán írt „Én így imádkozom” címmel.

Dr. Réthy Zoltán öt évtizeden át szolgálta a vörösvári betegeket. A nevét viselő elismerést azok az egészségügyi dolgozók kapják, akik hozzá hasonlóan lelkiismeretesen, tudásuk legjavát nyújtva segítik vagy segítették a pácienseket városunkban legalább öt éven keresztül.

Az Önkormányzat 2020-ban alapította a rangos díjat, melyet minden évben két egészségügyi dolgozó kaphat meg.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []