Miben segíthetünk?

Véradás novemberben Pilisvörösváron

Véradás novemberben Pilisvörösváron
2023. november 21.

Adományozz egészséget! Aki vért ad életet ad!
A véradás során felajánlott vér nélkülözhetetlen a rászoruló betegek gyógyításában, az életmentésben. Előfordul, hogy műtét is elhalasztanak, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő mennyiségű vér. A napi vérkészletet az Országos Vérellátó Szolgálat a honlapján folyamatosan megjelenteti. Ezek alapján a mai napon is van olyan vércsoport, amelyből csupán három napra elegendő a mennyiség.
A Magyar Vöröskereszt 2023. november 28-án, kedden 11.00 és 19.00 óra között szervez véradást Pilisvörösváron a Művészetek Házában.
Véradásra jelentkezhet, aki egészséges, betöltötte a 18. életévét, de még nincs 65 esztendős és testsúlya eléri az 50 kg-ot. Első véradók esetén a felső korhatár 60 év. Az utolsó véradás napjától számított 365 napon belül a nők maximum négy, a férfiak maximum öt alkalommal adhatnak vért. Két véradás között legalább 56 napnak el kell telnie.
A véradást megelőzően bőségesen fogyasszon folyadékot, táplálkozzon a megszokott módon. Olyan ruhát vegyen fel, amely nem szorítja a karját.
Emellett hozza magával személyazonosításra alkalmas arcképes igazolványát, TAJ kártyáját és lakcím kártyáját.
További információkat a véradás menetével, az esetleges irányított véradással kapcsolatban az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján talál: ovsz.hu/hu/veradas

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []