Miben segíthetünk?

Már ezren vettek részt a tüdőszűrésen

Már ezren vettek részt a tüdőszűrésen
2024. január 16.

Ezren vettek részt a hétfői esti zárásig a tüdőszűrésen Pilisvörösváron. Ezek az első heti adatok, a szűrés múlt hétfőn kezdődött a Városi Díszteremben. A vizsgálat rendben, gördülékenyen zajlik. Összesen még két hétig van, vagyis január 30-ig van lehetőségetek elvégeztetni a tüdőszűrést városunkban, a következő időpontokban:

• Hétfő: 12:00 - 17:30
• Kedd: 8:00 - 13:30
• Szerda: 12:00 - 17:30
• Csütörtök: 8:00 - 13:30
• Péntek: 8:00 - 13:30

Tavaly az az első héten összesen 1122 fő vett részt a vizsgálaton.

Kinek ajánlott a vizsgálat? Kinek ingyenes? Mit kell magatokkal hozni? Hogyan kapjátok meg az eredményt? Erről és sok más hasznos tudnivalóról itt olvashattok bővebben: bit.ly/48Oib2k

A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat, amely a 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 forint, mely az OEP által országosan elrendelt összeg. Ebben az esetben postázzuk az eredményt egy felbélyegzett válaszboríték ellenében. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. A fizetés egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a vizsgálati díjat idén már helyszínen is lehet fizetni a csekken feltüntetett QR kód segítségével.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezetteknek a vizsgálat természetesen ingyenes.

Felhívjuk a szűrésen részt vevők figyelmét arra, hogy a leletek kiadását a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet végzi. A leletek kiadásáról, annak módjáról bővebb információt a szűrés helyszínén kapnak majd. Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére. Kérjük, a vizsgálatra hozza magával személyi igazolványát, TB kártyáját, illetve, ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást!

Kérjük, hogy a tüdőszűrésre tünetmentesen érkezzenek!

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []