Pilisvörösvár
Több mint 3200-an vettek részt a pilisvörösvári tüdőszűrésen
Több mint 3200-an vettek részt a pilisvörösvári tüdőszűrésen
2021. január 28.
Összesen 3272 fő vett részt az éves tüdőszűrésen Pilisvörösváron. A részvételi arány magasnak számít, a forgalmasabb napokon 250-270-en is megfordultak a Városi Díszteremben, hogy elvégeztessék a vizsgálatot.

Az idei és a tavalyi számok hasonlóan alakultak, 2020-ban az utolsó napot 3299 fővel zárták. Az azt megelőző évben ennél lényegesen kevesebben, 2742-en vettek részt a tüdőszűrésen.

Ahogy arról beszámoltunk, a vizsgálat január 5. és január 26. zajlott. A készülék percenként egy felvételt képes készíteni, ennek fényében – figyelembe véve a járványhelyzet miatti létszámkorlátozást, illetve azt az időt, ami adatfelvétellel és előkészületekkel telik–  úgy kalkuláltak, hogy körülbelül 250 ember fogadása lehetséges naponta.

A tüdőszűrésen a 40 év feletti lakosok díjmentesen vehettek részt, erre évente egy alkalommal van lehetőség, aki ennél fiatalabb, illetve munkahelyi alkalmassági miatt végeztette el a vizsgálatot, annak ez 1700 forintba került, ami az OEP által országosan meghatározott díj. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ugyancsak ingyenesen zajlott, de beutaló, valamint szülői beleegyező nyilatkozat bemutatása mellett nyílt erre lehetőség. A törvény által kötelezetteknek, illetve a 18 évnél idősebbeknek – akiknek az oktatási törvény ezt előírja –  szintén nem kellett fizetniük.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []