Pilisvörösvár
Térzene Koncert - KVV Kamarakórus
Térzene Koncert - KVV Kamarakórus
2021. szeptember 17.

INGYENES. A Templom téren hallható 18 órától a térzene koncert. A kórus bemutatkozása: "Karnagyunk, Magyaróvári Viktor (Kayamar) zeneakadémiai tanulmányához kötődő előadói gyakorlata hozta össze a kórusunkat 2009-ben. A tagok szerencsés találkozásának és az új zenei élményekre való nyitottságának köszönhetően alakult ki mára a KVVKamarakórus (Kayamar Vorti Virgo Kamarakórus) egyéni stílusa, amelyben a klasszikus és a könnyűzene értékei egyesülnek. Repertoárunkban neves hazai és külföldi zeneszerzők, valamint karnagyunk által komponált vagy áthangszerelt, akár 8-12 szólamú a capella darabok szerepelnek.
2016-ban elnyertük a VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál Vándordíját, 2017-ben a Keszthelyi Dalünnepen pedig megkaptuk a KÓTA Arany minősítését."

Esemény részletek hamarosan:

https://mhpv.hu/program-kategoria/programok/terzene-2021-2022

A Térzene program keretében egy éven át klasszikus zenei koncertek kerülnek megrendezésre Pilisvörösváron is.
Az önkormányzat a Művészetek Házával együttműködve nyújtott be pályázatot Térzene programok megvalósítására. A klasszikus zene népszerűsítésére kapott támogatással megvalósuló koncerteken főszerepet szánnak a  Zeneiskola tanárainak, a városhoz kötődő művészeknek és zenei formációiknak. A koncertek júliustól egy éven át tartanak a Pilisvörösvár különböző helyszínein. A Minikoncerteken megismert Óbudai Danubia Zenekar mellett, vendégeink lesznek a Szolnoki Szimfonikusok és a tavalyi Virtuózok nyertese Balázs-Piri Soma zongorista is.

A koncertsorozatot a Művészetek Háza más zenei stílusok fellépőivel is kiegészíti, hogy minden zeneszerető megtalálja kedvencét. A klasszikusok mellett fúvósok, kispartik, popdalok, változatos stílusú, ingyenes koncertek várnak a vörösváriakra kint és bent.

A Térzene applikációba hamarosan elkezdik feltölteni a pilisvörösvári programokat is, érdemes telepíteni.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []