Miben segíthetünk?
Kulturális
szeptember 14.
[csütörtök]
2023. 
A létezés harmóniája Tóth Tünde -alkotó- festmény- és fotókiállítása
A létezés harmóniája Tóth Tünde -alkotó- festmény- és fotókiállítása
Tóth Tünde: Szentendrén születtem. Közel harminc éve élek Pilisvörösváron, s az első perctől kezdve megérintett e várost körülölelő természet gazdag növény- és állatvilágával.Áldásnak élem meg, hogy kimehetek a mezőre, vagy a tavakhoz, csodálhatom a növények fraktál geometrikus tökéletességét, a természet apró rezdüléseit.Ott kinn azokban a pillanatokban megszűnik a gond, a fájdalom…a lélek megpihen, majd feltöltődik az új feladatokhoz, az alkotáshoz. 2023-ban Pilisvörösvár testvérvárosa Gerstetten hirdette a fotópályázatot ” Szülöföldem perspektívái ” címmel.A díjazott képeket Gerstetten és Cébazat 30. partnerkapcsolati jubileuma alkalmából, Gerstettenbwen állították ki.A pilisvörösvárról pályázók közül 3. helyezésben részesült a Kalászok között című fotóm. Kiállítás megnyitó: 2023 szeptember 14-én csütörtökön 17.30 Közreműködnek a Cziffra György zeneiskola növendékei. A kiállítás megtekinthető: 2023. október 4-ig a Művészetek Háza aulájában.
Kulturális
október 5.
[csütörtök]
2023. 
Wieszt Johanna kiállítás
Wieszt Johanna kiállítás
Világgá megyek – Wieszt Johanna illusztrátor és grafikus kiállítása! A “Világgá megyek” című sorozatot teljes mértékben a fiatal pilisvörösvári alkotó gyermekkora inspirálta. “Olyan tevékenységeket és emlékeket elevenítettem fel, amit nem feltétlenül csak én éltem át ezekben az időszakban, hanem más is. Gondolok itt arra mikor világgá akartunk menni, a nagymama kis uzsonnás katonái vagy amikor titokban kísérleteztünk a szüleink tárgyaival. Így a rajzaim nem csak számomra lehetnek személyesek, hanem másnak is” mondja Johanna. A kiállítás megnyitója: október 5., 18.00 óra Művészetek Háza, ahol a Cziffra György Zeneiskola növendékei is fellépnek. A kiállítás megtekinthető: október 26-ig a Művészetek Háza aulájában nyitvatartási időben.
Kulturális
október 5.
[csütörtök]
2023. 
Dr. Bagdy Emőke Pilisvörösváron
Dr. Bagdy Emőke Pilisvörösváron
Van-e életterved, célod? Merre tartasz, mit akarsz az élettől, ki vagy te benne? Van-e párod, családod, gyermeked, vannak-e barátaid, tartozol-e közösséghez? Bagdy Emőke előadásán ilyen kérdésköröket járhatunk körbe, amik az emberek alapvető boldogságának forrásai. Aki valaha részt vett már előadáson, az jól tudja, hogy ez óriási élményt jelent, hiszen nemcsak rengeteg, a gyakorlatban is jól hasznosítható információt kaphatunk, de garantáltan feltöltődünk életkedvvel, energiával és optimizmussal. Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását. Médiaszereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Gyere el és hallgasd meg tanácsait a mentálhigiéné fejlesztéséről. Ha pedig az előadás végén még marad benned kérdés, itt azt is felteheted Jegyek kaphatóak online a www.tixa.hu/bagdy-pilisvorosvar2023 oldalon.
Kulturális
október 15.
[vasárnap]
2023. 
Henrik a kis hernyó című zenés, fényjátékos bábelőadás
Henrik a kis hernyó című zenés, fényjátékos bábelőadás
Ez a történet egy kis hernyóról szól, aki nem igazán tud barátkozni, mindenkivel egy kicsit undok és rossz modorú. Szeretne barátokat, de nem tud másokkal kedvesen viselkedni, hamarosan ráébred, ha kedves, akkor mások is kedvesek vele. Lesznek majd barátai aminek nagyon örül és van egy álma, amit egy barátja segítségével tud megvalósítani. Persze sokan le akarják őt beszélni erről az álomról, de nem hagyja magát és a végén sikerül is neki. A mesének a mondanivalója, hogy soha ne adjuk fel céljainkat és valósítsuk meg álmainkat. Ezt a kis hernyó csodálatos átvátozásával és célja elérésével mutatjuk be játékosan. Irta: Jenei ErikaJátsszák: Jenei Erika, Pethő KatalinMűsorszervező és rendező: Jenei András GáborHang- és fénytechnikus: Alessandro Manfredini Az előadás 50 perc, 3 éves korosztálytól ajánlott Jegyár: 2500 Ft. Kupon felmutatásával 500,- Ft. kedvezményt biztosítunk, melyet nyomtatott, illetve fényképes formában is elfogadunk. Pilisvörösvár kupon letölthető innen: https://mhpv.hu/program/programok/gyermekprogram-programok/henrik-a-kis-hernyo-cimu-zenes-fenyjatekos-babeloadas
Kulturális
október 18.
[szerda]
2023. 
Aradi-Varga show
Aradi-Varga show
Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák neve 1992 óta elválaszthatatlan a hazai humor világában. Az Aradi Varga Show két oszlopa, a Rádiókabaré legnépszerűbb humorpárosa legújabb estjében sem változtat a bevált recepten. Jelenetek, stand up monológok és zenés paródiák elegye teszi változatossá új műsorukat, mely minden korosztályt garantáltan megnevettet, legyen az tinédzser, középkorú vagy nyugdíjas. Sőt, új műsorukban betartják az estjeik végén tett ígéretüket, és ide is jönnek többet! Jegyvásárlás: https://tixa.hu/aradivargashow_pilisvorosvar
Kulturális
október 19.
[csütörtök]
2023. 
Világjárók - Magashegyi túrák a Kárpátok ismeretlen ormain
Világjárók - Magashegyi túrák a Kárpátok ismeretlen ormain
A Kárpátok páratlan változatossággal vonultatja fel hegyeit a bakancsos turisták számára.Számos hegység azonban az ismeretlenség homályába vész a híresebb és könnyebben megközelíthető túraterepekkel szemben, így hát bakancsot húzunk és nagytáskát ragadunk, hogy megismerkedjünk a hegykoszorú méltatlanul hanyagolt tagjaival.Radics Tamás túravezető, fotográfus, több mint tíz éve járja és fotózza a Kárpátokat. Októberi előadásában megismerhetjük többek között az Árvai-Beszkidek, a Sípi-Fátra, a Besszádok, a Csalhó, a Kapacina-hegység és a Páring hegyvilágát valamint, a Békás-szorosban található Mária-kő újonnan megnyitott túraútvonalát is.
Kulturális
november 7.
[kedd]
2023. 
Dumaszínház-NAHÁT! Kovács András Péter önálló estje műsorvezető Noé Bex
Dumaszínház-NAHÁT! Kovács András Péter önálló estje műsorvezető Noé Bex
„Miért érzi azt az agyam negyven felett, amit a gyomrom Karácsony után? Miért én hazudok a kutyám helyett, aki egy presszókávé hatására bulizni ment? Miből veszi észre a feleségem, mikor beszél hozzám, hogy igazából nem figyelek, csak csendben vagyok? Mi tart vissza attól, hogy rendszeresen összeszereletlen IKEA-bútorra igyam magam, ami fölött ketten állnak tanácstalanul?” Ezeket kérdezi Kovács András Péter, mikor elbeszélget saját agyával, hogy kiderüljön: a valóság közel sem az, amit ez a koponyába zárt kocsonyás anyag annak vél. Jegyvásárlás itt: https://dumaszinhaz.jegy.hu/program/nahat-kovacs-andras-peter-onallo-estje-elozenekar-noe-bex
Kulturális
november 11.
[szombat]
2023. 
Hüllő kiállítás a Tropical Zoo-val
Hüllő kiállítás a Tropical Zoo-val
Csodálj meg közel 30 különleges egzotikus állatot a Művészetek Háza aulájában!Pitonok, boák, indonéz óriás gyíkok, amerikai siklók, óriás madárpókok, afrikai ezerlábúak, ausztrál varánusz és sok más különleges állat várja a látogatókat.Lesz hüllősimogató és ingyenes fotózási lehetőség is (saját eszközzel). Várunk szeretettel kicsiket és nagyokat! Belépő: 2.000 Ft, mely a kiállítás napján vásárolható meg. 3 éves kor alatt ingyenes!
Kulturális
november 11.
[szombat]
2023. 
A Szépség és a Szörnyeteg
A Szépség és a Szörnyeteg
Bemutatkozik a VSG Táncszínház legújabb meseelőadása a SZÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG. A darab egy felvonásban(55 percben) mesél az óvodás és az alsós korosztálynak, de valójában akár 0-100évig élvezhető. A mese mottója és egyben az előadás utolsóként elhangzó mondata: "NE FELDJÉTEK, A BELSŐ SZÉPSÉG MINDEN KÜLSŐSÉGNÉL RAGYOGÓBB, ÉS TÖBBET ÉR MINDEN KINCSNÉL!" Az elsőre talán félélmetes szörny karakter az előadás során előbb kissé talán sajnálható, majd később egyre inkább megszerethető lénnyé változik. Előadásunk semmiképpen sem félelmetes, hanem csakis izgalmas, az izgalmak mellett pedig rengeteg humorral meséli el a mind a fiúknak, mind pedig a lányoknak sok titkot és élményt tartogató közismert történetet. KERTÉSZ PÉTER Jászai díjas színművész rövid de ízes átvezető narrációi, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt biztosít. Narrátor: Kertész Péter Belle: Vincze Renáta Gonosz nővér/Óra: Annus Beáta Apa/Gyertyatartó/herceg: Kerekes Patrik Gaston/Szörnyeteg: Vass Sándor Gergely Stylist: Kovács Tímea Díszlet/látvány/ötlet: Alessandro Ferraro Háttéranimáció és világításterv: Kiss ImreJegyár: 2.500 Ft Jegyvásárlás online itt: https://mhpv.hu/kapcsolat/jegyvasarlas Személyesen a Művészetek Háza portáján hétfőtől-péntekig 14:00-20.00 óráig.
Kulturális
december 5.
[kedd]
2023. 
Lehetetlen-Hajnóczy Soma Pilisvörösváron
Lehetetlen-Hajnóczy Soma Pilisvörösváron
LEHETETLEN - Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok estjeHajnóczy Soma egész estés műsorában a humort és az illúziót egész egyedi módon ötvözi. Elképesztő kézügyességi számok és döbbenetes gondolatolvasó mutatványok mellett interaktív trükkök és szórakoztató történetek is színesítik az előadást. A bűvészet történetének egyik legfiatalabb világbajnoka Las Vegas, New York, Peking, Dubai, Párizs és Monte Carlo színpadai után Pilisvörösváron bemutatásra kerülő, első egész estés műsorában bebizonyítja, hogy semmi sem LEHETETLEN.Az előadás időtartama kb. 2×40 perc, 1 szünet.Jegyek: https://broadwayticket.jegy.hu/program/lehetetlen-hajnoczy-soma-ketszeres-buveszvilagbajnok-estje-152294
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []