Miben segíthetünk?

Szeptember 30-ig lehet még igényelni az újszülötteknek járó gyümölcsfákat

Szeptember 30-ig lehet még igényelni az újszülötteknek járó gyümölcsfákat
2023. szeptember 20.

Új kezdeményezést indított ezévtől az újszülöttek és családjaik számára a városvezetés. Minden vörösvári kisbaba részére egy gyümölcsfát is adományoz az Önkormányzat 2023-tól. A szép gesztussal nem csak a családok gazdagodnak egy növénnyel, hanem a város is zöldebbé válik, emellett a cseperedő gyümölcsfa a gyerekek növekedését, fejlődését is jelképezi.

A fákat még szeptember 30-ig lehet igényelni a 2023-ban születetett gyermekek után a weboldalon található űrlap kitöltésével és beküldésével. A növények átvételére pedig az ősz folyamán lesz majd lehetőség.

A vörösvári újszülöttek támogatását 2020-ban kezdeményezte a városvezetés. A kezdeti pénzbeli támogatás később babaápolási termékeket tartalmazó csomaggal egészült ki. Az előbbit az Önkormányzat, az utóbbit a Sikari és a Vízöntő patika nyújtja. A pénzbeli támogatás - amely az idén emelkedett 50 százalékkal, így a 2023. március elseje után születettek számára 15.000 forintos támogatást jelent, a babacsomag értéke pedig 8.600 forint. Emellett minden 25. babát ünnepélyes keretek között köszöntenek a Polgármesteri Hivatalban egy kibővített, városi ajándéktárgyakat is tartalmazó csomaggal. A gyümölcsfák adományozásáról a februári Testületi ülésen határoztak a képviselők.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []