Miben segíthetünk?

Megnyitott a pumptrack pálya - képcsokor az építéstől az átadásig

Megnyitott a pumptrack pálya -  képcsokor az építéstől az átadásig
2022. május 2.

Átadta Fetter Ádám polgármester május elsején a pilisvörösvári pumptrack pályát, amely egyben térségünk első görpályája is. A helyszínen egész napos program várta az érdeklődőket, Trail Art & Woom Pumptrack series kerékpárverseny és Woom bemutató. Versenyzők és amatőrök is nagy lelkesedéssel vették birtokba a területet vasárnap, a bicikli mellett deszkával, rollerrel tesztelték a betondombokat.

A pálya tehát megnyitotta kapuit, mindezt fél évvel azután, hogy városunk elindult az Aktív Magyarország Program pályázatán. Februárban érkezett az örömhír, hogy az Önkormányzat elnyerte a maximális, 20 millió forint támogatást a beruházásra. A projekt költéségének másik felét a város saját forrásból finanszírozta.

A kivitelezés március elsején kezdődött meg a Szabadság utca - Dugonics utca találkozásánál. A munka a helyszín megtisztításával, vagyis a tereprendezéssel indult, alig másfél héttel később pedig már igen látványos fázisához érkezett az építés: megkezdték a betondombok kialakítását. Április végén csak az utolsó simításokat kellett elvégezni: a rönkpadok, ülőkék, asztalok és szemetesek, a pályát szegélyező cölöpök és a szabályokat tartalmazó tábla elhelyezését. Az Önkormányzat mindenképpen természetes anyagok használatát szorgalmazta, amelyek illeszkednek a zöld környezethez. A megépült pálya teljes hossza 224 folyóméter, alapterülete 45X21 méter.

Vörösváron nagy hagyománya van a kerékpársportnak, itt született Benkó Barbara és Fetter Erik, akik innen indulva értek el dobogós helyezéseket Európa- és világbajnokságokon, illetve Barbara olimpikonként is képviselte a városunkat 2012-ben. A város kerékpáros sportolóit kinevelő Pilis Cross Country Club vezetői, Fetter György és Benkó László pedig évtizedek óta azért dolgoznak, hogy a környék bringásait összefogják és biztonságosan megtanítsák a gyerekeket erre a sportra.

„Nagyon bízunk benne, hogy a pálya segíteni fogja még sok-sok bajnok kinevelését, illetve, hogy sokan és örömmel élnek majd ezzel az új sportolási lehetőséggel! Az önkormányzati munkánk kezdetekor fontos célunk volt, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltésére helyben Pilisvörösváron. Ennek megvalósításában fontos állomás most a pumptrack pálya megépítése és átadása” – mondta Fetter Ádám polgármester.

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []