Miben segíthetünk?

Átadták a járdaépítési beruházás első szakaszát

Átadták a járdaépítési beruházás első szakaszát
2022. november 15.

A műszaki átadással befejeződött a Táncsis Mihály és a Mátyás király utcai járdaépítés november 10-én csütörtökön. A beruházásnak köszönhetően az említett utcákban mintegy 1.200 méter hosszúságú, másfél méter széles járdaszakasz, hét helyszínen kiemelt gyalogosátvezető, a Táncsics Mihály utcai kanyarnál útpályaszélesítés és vízelvezetés is épült. Az munkálatok szeptember közepén kezdődtek és mintegy két hónap alatt fejeződtek be.

A beruházás megvalósítását a városvezetés az átmenő forgalom mérséklése, illetve a gyalogosközlekedés biztonságosabbá tétele érdekében határozta el. A megoldást megelőzően több lakossági egyeztetést is tartott az Önkormányzat. A járda és az átkelők építésének költségét saját forrásból finanszírozza a város.

A járdaépítéshez hamarosan faültetés is kapcsolódik majd, ugyanis a Mátyás király utca elejére fasort is telepít az Önkormányzat.

A járdaépítés nem áll meg a Mátyás király utcában, a következő szakasz – melynek kivitelezése november második hetében már meg is kezdődött – a Harcsa utca elejétől indul és a futópályáig tart majd mintegy 600 méter hosszan.

A Képviselő-testület augusztusi döntése értelmében városunk 11 belterületi utcájában épülhet járda, egy helyszínen gyalogátkelőhely, hét helyen kiemelt gyalogosátvezetés, a temetőben pedig egy út. Az teljes beruházás 2023. március végére fejeződik be.

A 2022. évi járdaépítésekről az alábbi linkeken olvashat: 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []