Miben segíthetünk?

Szigetelt és színes épület fogadja már a Széchenyi utcai óvodásokat

Szigetelt és színes épület fogadja már a Széchenyi utcai óvodásokat
2022. november 16.

Elkészültek a szigetelési munkálatok a Széchenyi utcai tagóvodában. Az épület ezáltal rendkívül energiatakarékossá vált, hiszen a vastag külső borításnak köszönhetően a falak és a födém hőmegtartása összehasonlíthatatlanul jobbá vált a korábbi állapotokhoz képest. Mindemellett új színezést is kapott az épület, a komor falakat meleg árnyalatúra festették, és nyílászárók köré, illetve a bejárathoz is vidám, élénk színek kerültek, hogy a gyerekek még nagyobb örömmel járjanak az intézménybe. A több mint 27 millió forintos beruházást saját forrásból finanszírozta a város.

Ahogy arról beszámoltunk, a Képviselő-testület szeptember végén szavazta meg az épület homlokzati- és födémszigetelését, a munkálatok október elején el is kezdőtek. A Széchenyi utcai tagóvoda esetében volt a legsürgetőbb elvégezni egy ilyen típusú korszerűsítést, miután egy korábban elrendelt energetikai felülvizsgálat a legnagyobb hiányosságokat ennél az intézménynél tárta fel. A beruházást a jelenlegi magas energiaárak pedig nem csak fontossá, hanem halaszthatatlanná tették.

Múlt héten másik két, óvodákat érintő korszerűsítési beruházás is elrajtolt, ugyancsak az energetikai akcióterv részeként, a megtakarítás jegyében. Már a második helyszínen dolgoznak a szakemberek, hogy még az idén mind az öt óvoda korszerű, ledes világítást kapjon az elavult, fémcsöves lámpatestek helyett. Ezzel a korszerűsítéssel körülbelül 70-75 százalékkal csökken az energiafelhasználás, ezáltal pedig a költségek is. Mindemellett megkezdődött a Zrínyi utcai tagóvoda tálalókonyhájának felújítása, valamint a teljes tetőszerkezet szigetelése. Ez utóbbi ugyancsak hozzájárul ahhoz, hogy az épület hőmegtartása jelentős mértékben javuljon. A fentihez hasonlóan, ezeket a fejlesztéseket is saját költségen valósítja meg a város.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []