Miben segíthetünk?

Már korszerű világítás működik Pilisvörösvár összes óvodájában - Galériával

Már korszerű világítás működik Pilisvörösvár összes óvodájában - Galériával
2022. december 14.

Befejeződött december elején a pilisvörösvári óvodákat érintő energetikai korszerűsítés. A munkálatok a központi, Rákóczi utcai óvodában indultak még november közepén, majd a Gradusban, a Széchenyiben, végül pedig a Zrínyi és a Szabadság utcában zárultak. Ezalatt összesen csaknem 300 darab ledpanelt, és  csaknem 80 izzót cseréltek ki.

A fejlesztést saját költségen valósította meg a város 7,9 millió forintért. „Ez a beruházás azért különösen jelentős, mert a drasztikusan megemelkedett energiaárak mellett 70-75 százalékkal, vagyis lényegében harmadára csökken az óvodák energiafelhasználása. Részadatok állnak egyelőre rendelkezésünkre, de már most látható, hogy a korszerűsítés igen kedvezően alakítja a számokat” – mondta Varga Péter műszaki tanácsnok.

A fenti fejlesztés egy fontos lépcsőfoka a városvezetés válságkezelési akciótervének, hiszen egyszerre öt önkormányzati fenntartású létesítmény rezsiköltségeinek mérséklését teszi lehetővé. Az elmúlt hónapokban, hetekben több más, hasonlóan jelentős, óvodákat érintő beruházást végeztek városunkban: a Széchenyi utcai tagóvoda teljes hőszigetelést, a Zrínyi utcai tagóvodába pedig tetőszigetelést kapott. Ez utóbbi intézményben emellett a tálalókonyha és az ahhoz kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek is megújultak.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []