Miben segíthetünk?

Aktuális pályázati lehetőségek magánszemélyeknek, civil szervezeteknek és vállalkozásoknak

Aktuális pályázati lehetőségek magánszemélyeknek, civil szervezeteknek és vállalkozásoknak
2024. július 18.

A lakosság, a civil szervezetek és a vállalkozások részére elérhető aktuális pályázati lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmet a következő témákban:

Otthonfelújítási támogatás – lakossági pályázat (RRF-REP-10.13.1-24) - az Európai Unió támogatásával

Ez a lakosság számára nyitva álló, a családi házak energetikai korszerűsítésére felhasználható, részben vissza nem térítendő támogatás, részben kedvezményes hitelkonstrukcióból álló támogatási forma. A támogatás a 1990. december 31-e előtt használatbavételi engedélyt kapott, életvitelszerűen lakott, egy- és többlakásos családi házakra terjed ki.
A támogatás elnyeréséhez kapcsolódó jogosultsági feltétel, hogy a beruházást megelőző fejlesztés előtti (kiinduló) állapothoz képest épületenként legalább 30%-os mértékű energia-fogyasztás csökkenést szükséges elérni az energetikai korszerűsítés eredményeként. A 30% energia-megtakarításba nem érthető bele a napelemek által előállított energiamegtakarítás, napelemes fejlesztés nem támogatott ebben a konstrukcióban. Az előírt megtakarítást a hőszigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel, nyílászáró cserével, használati melegvíz előállító rendszer korszerűsítésével kell elérni, az eredményt pedig a beruházást követően kiállított hiteles energetikai tanúsítvánnyal szükséges alátámasztani.

Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak (RRF-10.10.1-24) - az Európai Unió támogatásával

Kik pályázhatnak:
- Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni cég vagy egyéni vállalkozó,
- amelynek alapítása 2021. 12. 31. vagy ennél korábbi dátumú,
- és a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele, egyéni vállalkozó esetén a bevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.

Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2024 / NEAN-KP-1-2024 - Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. kiírásával

A pályázat célja: a pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása; a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának, a nemzeti összetartozás erősítésének, valamint a közjó kiteljesedésében vállalt szerepük segítése érdekében.

A civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolóban feltüntetett adományok értéke után járó tíz százalékos normatív kiegészítés normatív támogatásnak minősül.

Bővebb információt a lenti dokumentumokban található a pályázatokról.

 

Kapcsolódó linkek / dokumentumok
Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []