Miben segíthetünk?

A lazításról és az önfeledt szórakozásról szólt a szombat Pilisvörösváron - képgalériával

A lazításról és az önfeledt szórakozásról szólt a szombat Pilisvörösváron - képgalériával
2023. június 19.

Petőfi-homokszobor avatás, tutajhúzó verseny, mozgás, fáklyák, lampionok, finom ételek, sport, zene, koncertek - így telt a második Stégek Éjszakája a Kacsa-tónál. Ez a különleges hangulatú rendezvény a lazításról, ezzel együtt a szórakozásról és a közösség összekovácsolásáról szólt.

Az esemény a Monostori Ferenc alkotta Petőfi-homokszobor avatásával kezdődött a Nagy-tónál. Zeneiskolánk tanára, Szerémi Márkó klarinétjátékát követően Strack Bernadett alpolgármester mondott beszédet, majd Bellovits Istvánné, a Széchenyi utcai tagóvoda egykori vezetője szavalt a János vitézből.

"Petőfi Sándor élete és művei példát mutatnak nekünk arra, hogy milyen értékeket kell tisztelnünk és ápolnunk: a hazaszeretetet, a szabadságot, az igazságot, a bátorságot, az alkotásvágyat.

A Pilisvörösvári Önkormányzat ezzel a homokszoborral nemcsak Petőfi emlékét kívánja megörökíteni, hanem a költő képviselte értékeket is szeretné közvetíteni, megerősíteni. A TEVÖ vezette városvezetés kiemelt célja ugyanis egy összetartó közösség építése, a hagyományaink tisztelete és azok megőrzése az utókor számára. (….) A homokszobor azt üzeni nekünk, hogy mi is tehetünk valamit a hazánkért és jövőnkért, ha követjük Petőfi eszméit. És nem csak tehetünk, teszünk is, hiszen tettrekészséggel, elhivatottsággal dolgozunk városunk szebbé, élhetőbbé tételéért nap, mint nap, mert Pilisvörösvár mindannyiunk közös otthona"- mondta Strack Bernadett alpolgármester.

Ezután egy igazán izgalmas program követezett a Kacsa-tónál: a már hagyománynak számító tutajhúzó verseny. Ez az esemény a magyarországi németek XVII. századi betelepülésének állít emléket, hiszen sokan közülük a Dunán, „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el hazánkba.  Az idei tutajhúzó versenyen hét csapat mérte össze erejét, a helyezések között csupán másodpercek döntöttek.  A leggyorsabban - alig több mint 1 perc 43 másodperccel - a Corner Team csapata juttatta célba emberét, így ők a 2023-as év győztesei. A második helyet a Herkules Iron Cross, a harmadikat pedig a tavalyi nyertes PUFC Keménymag zsebelte be. Őket követte a TEVÖ, a KSK Pilisvörösvár, a Werischwarer Heimatwerk, majd a Költöztetők együttese.

A győztes jutalma egy csapatépítő program, a vándorkupa és egy karton sör. A második és harmadik helyezettek emlékkupát és színházjegyet kaptak, emellett minden résztvevő emléklappal távozott.

Eközben a Kacsa-tónál kozmetikai termékek bemutatója zajlott, majd 17 órától Sneider Evelinnel jógázhattak a látogatók. 18:00 órától salsa bemutatót láthattak a stégezők, majd elkezdődtek a koncertek: a helyszínen a Thursday Blues Band, a Peller Jazz Band lépett fel, végül az eseményt a tavalyi év visszatérő nagy kedvence, a Band of Streets zárta.

Hírek []
Események []
Dokumentumok []
Aloldalak []